Groesbeek – Verdachte brandstichting

Verdachte van brandstichting aangehouden
 
Groesbeek, 20-02-2009
 • In de nacht van zondag 1 op maandag 2 juni 2008 werd rond 03.30 uur een brand gemeld in een woning aan de St. Antoniusweg. Het bleek een uitslaande brand in een twee onder één kapwoning. De brandweer kon niet voorkomen dat beide woningen geheel uitbrandden. De politie vermoedde brandstichting. Een 42-jarige Groesbeker, bewoner van één van de getroffen woningen, is maandag 16 februari voor de tweede keer aangehouden.

De verdachte was al eerder aangehouden geweest op verdenking van de brandstichting. Na de in verzekering stelling werd hij toen door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld. Het politieonderzoek ging verder. Onder meer het doorrechercheren op bepaalde onderdelen van de brandstichting en het horen van diverse personen maakten hier onderdeel van uit. Dit resulteerde deze week wederom in de aanhouding van de 42-jarige verdachte. Donderdag is hij voorgeleid bij de rechter-commissaris die hem voor 14 dagen in bewaring stelde.

 

De Groesbeker wordt naast brandstichting verdacht van betrokkenheid bij een hennepkwekerij in de schuur achter zijn woning aan de St. Antoniusweg. In mei 2008, enkele weken voor de brand werd daar een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld.