Groesbeek – Inbraak in hotel

Verdachte vast na inbraak in hotel
 
Groesbeek, 24-02-2009
 • De politie in Groesbeek is samen met de Districtsrecherche van Tweestromenland bezig met een onderzoek naar aanleiding van een inbraak in een hotel aan de Mooksebaan. In de nacht van zondag 15 op maandag 16 februari werd rond 04.15 uur een deur van het hotel geforceerd en werden enkele kluizen weggenomen. Met een auto ging(en) de dader(s) ervandoor.

Een portier bemerkte de inbraak en alarmeerde direct de politie. Enkele eenheden gingen die kant op, maar troffen de betreffende auto niet meer aan. Namens het hotel is aangifte gedaan en nader onderzoek werd opgestart. Onder meer is er buurtonderzoek gedaan.

 

Nog diezelfde dag, maandag 16 februari, werd in de regio Utrecht één van de gestolen kluizen aangetroffen bij een sloperij. De politie nam deze kluis in beslag en stelde deze veilig voor sporenonderzoek door de technische recherche. Een 31-jarige inwoner van Utrecht is als verdachte aangehouden en maandagavond overgedragen aan het korps Gelderland-Zuid. Hij werd in verzekering gesteld en ingesloten voor verhoor. De verdachte is intussen voorgeleid bij de rechter-commissaris die hem in bewaring stelde.

 

De politie gaat verder met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen niet uit.