Groesbeekseweg – Verkeersongeval met letsel

Nijmegen, 21-01-2009 • Dinsdagavond omstreeks 17.00 uur vond er op de kruising Groesbeekseweg met de Gelderselaan een verkeersongeval plaats.

Een 82-jarige automobilist reed over de Groesbeekseweg. Op het kruispunt wilde hij rechtsaf de Gelderselaan inrijden. Kort voor de kruising botste de 82-jarige tegen een verkeersheuvel. Hierbij verloor hij de controle over het stuur en schoot naar rechts. Daar reed op dat moment een 62-jarige automobilist uit Nijmegen. Een aanrijding was het gevolg. De auto van de 82-jarige schoot hierna door richting het trottoir en botste vervolgens tegen de fiets van een 28-jarige Nijmegenaar die daar op dat moment liep. De man kwam vervolgens tegen een betonnen omheining van een kazernecomplex tot stilstand.

 

De bijrijdster van de 62-jarige bestuurder, van 59 jaar uit Nijmegen, is met nekletsel overgebracht naar het UMC St. Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. De 82-jarige liep diverse schaafwonden op, hij is overgebracht naar het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen.