Groninger twee keer aangehouden

Nijmegen, 31-01-2009 • Vrijdagmiddag hield de politie een 41-jarige inwoner van Groningen aan. De man verscheen eerder die middag op het politiebureau in Nijmegen. Daar was hij uitgenodigd in verband met een vraag over in beslag genomen goederen. Daarna gebeurde het volgende.

Toen de politiemensen de 41-jarige man vroegen of hij wilde tekenen op het bewijs voor ontvangst, weigerde hij dit en rende het politiebureau uit. Een agent in burger is hem achterna gerend, al snel geassisteerd door nog twee agenten, om hem aan te houden voor het onttrekken van inbeslaggenomen goederen. Bij zijn aanhouding op het Stationsplein verzette de man zich hevig, waarop hij geboeid is. Ook tijdens het overbrengen naar het arrestantencomplex bleef de man zich verzetten. Hij zou de twee politieagenten hebben mishandeld en beledigd.
Na overleg met de officier van justitie is de man weer in vrijheid gesteld in verband met een onrechtmatige aanhouding.

Direct daarna is de 41-jarige Groninger wéér aangehouden op verdenking van mishandeling van een ambtenaar in functie. De man zou twee agenten onder meer hebben gekrabd en beledigd. Hiervan hebben beide aangifte gedaan. Na verhoor is de verdachte diezelfde avond nog in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.