Hard remmen voor flitspaal + alcohol

Tweemaal onder invloed
 
Nijmegen, 13-02-2009
 • In de nacht van donderdag op vrijdag werden in Nijmegen twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Eén bestuurder bleek dusdanig onder invloed dat zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Rond 00.30 uur zagen politieagenten op de St. Annastraat een auto rijden waarvan de ramen helemaal beslagen waren. Hierop besloten de agenten de bestuurder aan te spreken. Omdat de agenten een alcohollucht roken, namen ze een blaastest af. De 27-jarige bestuurder uit Arnhem blies 510 ugl, terwijl 220 wettelijk is toegestaan. Proces-verbaal tegen de Arnhemmer is opgemaakt.

 

580 ugl

Ter hoogte van de Meijhorst zagen politieagenten rond 02.15 uur een bestuurder rijden die opviel vanwege zijn rijgedrag. Ter hoogte van een flitspaal trapte de bestuurder ineens hard op de rem en stuurde de auto vervolgens naar links. De automobilist had de hele rijbaan nodig en moeite om de auto onder controle te houden. De agenten lieten hierop de bestuurder stoppen. De blaastest gaf aan dat de bestuurder vermoedelijk fors teveel gedronken had. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op de ademanalyse blies de 35-jarige Nijmegenaar 580 ugl. Zijn rijbewijs werd hierop direct ingevorderd. De 35-jarige zal vermoedelijk een EMA-cursus moeten volgen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen. Proces-verbaal tegen hem is opgemaakt (CBR).