Heerewaarden – Vechtpartij carnavalsoptocht

Heerewaarden, 22-02-2009 • Zaterdagavond rond half 9 gingen politie en ambulance naar het dorpshuis in Heerewaarden. Daar zou een jonge vrouw een hoofdwond opgelopen hebben.

Op het kruispunt met de Secretaris Janssenstraat en de Palingstraat stonden zo’n 75 mensen op straat. Er was namelijk een carnavalsoptocht. Er was nog een klein vechtpartijtje gaande, maar dat werd door betrokkenen gesust. Wat agenten duidelijk werd is dat door meerdere mensen geslagen zou zijn door een nog onbekende carnavalsgroep, mogelijk uit een ander dorp. Daarbij raakten drie mensen lichtgewond, waaronder de jonge vrouw.

 

In de drukte werden twee slachtoffers afgevoerd met de ambulance, van hen zijn (nog) geen gegevens bekend. De vrouw, een 19-jarige inwoonster van Alphen (Gld.), zou een aantal keer met een bierflesje op haar hoofd geslagen zijn. Ook werd zij geschopt toen ze op de grond lag. Zij heeft zich onder behandeling gesteld van de huisartsenpost en zal mogelijk nog aangifte doen.

 

De politie probeerde orde te brengen in de chaos. Ook werd een aangifte van vernieling opgenomen. Bij de knokpartij belandde een aantal jongeren over het hekwerk van een voortuin. Dat raakte hierbij beschadigd.