CBKArnhem – Kunstveiling ‘Hemelbestormers’

Op www.cbkgveilingen.nl

t/m 30 september 2008

Geen schilderijen, zeefdrukken of beelden maar…utopieën onder glazen stolpen en in bollen
Het Centrum Beeldende Kunst Gelderland is gestart met een unieke kunstveiling op internet waarop het mogelijk is een origineel kunstwerk uit de tentoonstelling Hemelbestormers in handen te krijgen. Zo kan er bijvoorbeeld geboden worden op het werk van Spijkers en Spijkers, Mirjam Kuitenbrouwer, Arno Arts, Nick Hullegie en Ans Verdijk.
Alle vierenzestig kunstenaars, vormgevers en architecten geven hun visie op utopie en geloof in een nieuwe wereld of een betere samenleving. Daarmee sluit de expositie aan bij het thema van de beeldententoonstelling Sonsbeek: ‘Grandeur’. De kunstenaars moesten wel rekening houden met een beperking. Hun bijdrage moest kunnen worden geplaatst in een glazen stolp of doorzichtige bol. De opdracht heeft geresulteerd in zeer gevarieerde interpretaties van het begrip utopie.

Tot en met 30 september kan er op meer dan de helft van deze werken op www.cbkgveilingen.nl geboden worden. De werken zijn niet alleen te zien op internet, maar kunnen ook nog bekeken worden t/m 21 september in het CBKArnhem. Donderdag t/m zondag van 12.00 – 17.00 uur.

CBKArnhem, Kortestraat 27, 6811 EP
do t/m zo 12 – 17 uur
info: 026 3771350
Kunst kijken – Kunst huren – Kunst kopen
www.cbkgelderland.nl