Hernen – Nijmegenaar uit auto bevrijd

Hernen, 10-02-2009 • Dinsdagochtend omstreeks 10.50 uur raakte een 51-jarige inwoner van Nijmegen (ernstig) gewond bij een verkeersongeval op De Dreef in Hernen. Agenten die na een melding ter plaatse gingen, troffen een compleet vernielde auto aan met daarin de bestuurder die bekneld zat. De 51-jarige was wel aanspreekbaar en is na het nodige knipwerk door brandweermensen uit de auto bevrijd.

Ook de traumahelikopter en een ambulance waren ter plaatse voor medische zorg. Nadat de bestuurder gestabiliseerd was, is een blaastest afgenomen. Met niet nader bekend letsel is de 51-jarige Nijmegenaar per ambulance naar het UMC St Radboud overgebracht.

Sporenonderzoek
Politiemensen van VerkeersOngevallenAnalyse deden sporenonderzoek en technisch onderzoek naar de toedracht van het verkeersongeval. Zover nu bekend gaat het om een eenzijdig ongeval. Onderzoek wees uit dat door nog onbekende oorzaak de auto met de rechterwielen in de berm kwam en vol tegen een boom botste. Daarna kwam de auto tegen een volgende boom terecht. Dit gebeurde ter hoogte van de Sluisstraat en Neerveld. Ten behoeve van het onderzoek is de kruising bij de Sluisstraat afgezet.
De brandweer heeft vervolgens het wegdek gereinigd en omstreeks 14.15 uur was de weg weer vrij.