Het Gelders Orkest verkoopt Italiaanse wijn voor nieuwe CD


Antonello Manacorda en Pauline Krikke, burgemeester van Arnhem – foto René Knoop

Arnhem,  november 2012

Het Gelders Orkest start bijzondere fondsenwervingsactie voor nieuwe cd

In de maanden november en december verkoopt Het Gelders Orkest Italiaanse wijn. Met deze bijzondere fondsenwervingsactie wil het orkest een nieuwe cd-opname in de zomer mogelijk maken.

Vanzelfsprekend
Na de bezuinigingsronde die op 1 januari 2013 zijn beslag krijgt, is het niet meer vanzelfsprekend dat Het Gelders Orkest nieuwe cd’s kan maken. Daarom doet het orkest een bijzondere fondsenwervingsactie om het de musici mogelijk te maken in de zomer een nieuwe cd op te nemen.

Italiaanse wijn
In de maanden november en december is het mogelijk om bij Het Gelders Orkest wijn te bestellen. Deze in samenwerking met Wijnhuis Appeldoorn uit Velp gekozen wijnen komen uit Italië, het geboorteland van chef-dirigent Antonello Manacorda. Burgemeester Pauline Krikke van Arnhem kocht de eerste flessen en kreeg deze overhandigd door chef-dirigent Manacorda (zie foto).

Lisa Larsson
De wijnen zijn te bestellen via het speciale bestelformulier dat op de website staat van Het Gelders Orkest en bij de concerten in de periode half november tot eind december te verkrijgen is. Per gekochte fles gaat een bijdrage naar de nieuwe cd-opname deze zomer. Dan neemt het orkest met de wereldberoemde sopraan Lisa Larsson en o.l.v. chef-dirigent Antonello Manacorda werken van Berlioz op.

Meer informatie vindt u op www.hetgeldersorkest.nl