Nieuw: Het Gelders OrkestLAB concerten

Nieuw: Het Gelders OrkestLAB

Korte concerten van een uur, en net even anders dan je denkt.
Eerste concert op zaterdag 19 november 2011

Het Gelders Orkest organiseert op zaterdag 19 november in Arnhem het eerste concert in een reeks waarmee het orkest klassieke muziek voor een bredere en jongere doelgroep toegankelijk wil maken. Onder de noemer Het Gelders OrkestLAB wordt de 19e het concert ‘Music & Masks’ gepresenteerd, met Weense walsen en polka’s van de familie Strauss. Deze nieuwe lab-concerten duren gemiddeld een uur en de invulling is anders dan de reguliere klassieke concerten. Bijvoorbeeld door het toevoegen van andere kunstdisciplines, een concert op een bijzondere locatie uit te voeren, een andere zaalopstelling of een aangepast voor- en naprogramma. Zo wordt de grote zaal na het concert ‘Music & Masks’ omgetoverd in een zaal waar tot in de late uurtjes gedanst kan worden.

Programma
Voorafgaand aan het concert vertelt presentatrice Tyche van Bommel, samen met dirigent Martin Sieghart, opvallende, grappige weetjes over de familie Strauss en alles wat men nog niet weet over walsen. Vervolgens neemt Sieghart, geboren en getogen in Wenen, de bezoekers mee naar zijn geboorteland met muziek van Johann Strauss en zijn geniale en gelijknamige zoon, de walsenkoning. Na afloop van het concert verandert de grote zaal in een feestzaal waar je zelf kan dansen op de beats van DJ Claartje Nicolas.
De gehele avond wordt visueel ondersteund door een VJ én een zestal gastheren en -dames van de dansacademie ArtEZ uit Arnhem die door de zaal zwieren.

Music & Masks
Datum: zaterdag 19 november 2011
Plaats: Musis Sacrum Arnhem
Tijd: 21.00 uur
Afterparty: 22.15 uur
Entree: € 25,- inclusief drankje, afterparty en masker
Kaartverkoop: webshop.hetgeldersorkest.nl

Vanwege een verrassende zaalopstelling is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar.