Het New Amsterdam Klarinet Kwartet betovert Vicentiuskerkje in Velp bij Grave

Op zondag 5 november 2023 presenteert het Vicentiuskerkje in Velp bij Grave een buitengewoon concert met het New Amsterdam Klarinet Kwartet (NAKK). Het concert begint om 14.00 uur en zal de rijke muzikale traditie van Gustav Mahler centraal stellen.

concert hihk

Het Programma

Het veelgeprezen NAKK werd in 2015 genomineerd voor de Grachtenfestivalprijs en heeft sindsdien indruk gemaakt met albums zoals ‘Ode aan Amsterdam’ en ‘New Amsterdam Stories’. Hun meest recente album ‘Wunderhorns’ uit 2021, volledig gewijd aan Mahler, werd bijzonder goed ontvangen door zowel critici als het publiek.

Mahler in de Schijnwerpers

De muziek van Mahler staat bekend om zijn emotionele diepte en complexe arrangementen. Het NAKK, wiens leden allemaal opgeleid zijn aan het Conservatorium van Amsterdam, brengt deze muziek tot leven met een frisse en eigentijdse interpretatie. Tijdens het concert zal het kwartet delen uit symfonieën en liederen van Mahler ten gehore brengen, evenals eigen “remixes” van Mahler’s composities.

Ensemble Bio

De vier leden van het NAKK hebben een liefde voor de klarinetfamilie en een passie voor samenspel. Deze combinatie heeft hen al elf jaar een geliefde plek op de Nederlandse muziekpodia opgeleverd. Met hun aanstekelijke enthousiasme en gedurfde benadering van klassieke muziek weten zij het publiek keer op keer te veroveren.

Locatie en Tijd

  • Datum: Zondag 5 november 2023
  • Tijd: 14.00 uur
  • Locatie: Vicentiuskerkje, Pastoor Loefsweg 1, Velp bij Grave