Het Schort Kort Theaterfestival Zet Nijmeegse Amateurtheatergroepen in de Schijnwerpers


Voor de vierde keer slaan Jobert Franken en de Lindenberg de handen ineen voor Het Schort Kort Theaterfestival. Op zaterdagavond 11 en zondagmiddag 12 november 2023 krijgen lokale amateurtheatergroepen uit Nijmegen de kans om hun talent te etaleren in de Lindenberg. Het festival biedt een gevarieerd programma, van lichte komedie tot diepzinnige monologen, bedoeld om een breder publiek te bereiken dan enkel vrienden en familie.

het schort kort theaterfestival 2023

Een podium voor amateurs

Het festival is een initiatief van Jobert Franken, die hiermee de amateurtheatergroepen in Nijmegen een podium wil bieden. “Het is zonde dat deze groepen meestal alleen voor hun directe kring optreden. Met Het Schort Kort Theaterfestival bereiken ze een veel breder publiek,” zegt Franken.

Diverse en boeiende line-up

Met acht verschillende voorstellingen verspreid over twee zalen, de Steigerzaal en de Karolingenzaal, heeft het festival voor ieder wat wils. Elk optreden duurt tussen de 20 en 30 minuten. De onderwerpen variëren van luchtige sketches en cabaret tot serieuze thema’s als de bio-industrie en de “te veel-aan-spullen-cultuur.” Deelnemende groepen zijn onder andere Theatergroep De zusjes Stip, Theatergroep DON2, Theatergroep Text Free, en nog vele anderen.


Praktische Informatie

  • Data: Zaterdagavond 11 en zondagmiddag 12 november 2023
  • Locatie: De Lindenberg, Ridderstraat 23, 6511 TM Nijmegen
  • Tijdstippen: Zaterdag om 20:15 uur, Zondag om 15:00 uur
  • Kaartverkoop: Kaarten zijn verkrijgbaar op de website www.delindenberg.com. Een kaartje geeft toegang tot één van de twee zalen, waarin vier verschillende voorstellingen worden gepresenteerd.