Het ware paradijs – in Orientalis – expositie

Eeuwenoude voorwerpen en een nieuwe kijk op het paradijs 

Nieuwe tentoonstelling in Orientalis – 6 april t/m 27 oktober 2019

Al duizenden jaren wordt er door avonturiers en zinzoekers gezocht naar het paradijs. Met de tentoonstelling ‘het ware paradijs’ wordt er een nieuwe kijk op het paradijs van Genesis gepresenteerd. De tentoonstelling wordt op 6 april geopend in Museumpark Orientalis en is tot 27 oktober te bezichtigen. 

Met de tentoonstelling verschijnt het boek ‘Het ware paradijs, op het spoor van een vergeten ontdekking’, dat vanaf 2 april in de boekenwinkels ligt. Auteur Tom Buijtendorp neemt aan de hand van zijn reizen en eeuwenoude bronnen de lezer mee op avontuurlijke expeditie naar de ligging van het paradijs. Hij onderzoekt de betekenis van deze heilige plaats, voor de mens van vroeger en nu.

Het verhaal bevat zowel elementen uit het Tweestromenland als uit Egypte, gesymboliseerd met achtereenvolgens de uit Ur afkomstige Abraham en de uit Egypte afkomstige Mozes. De Mesopotamiërs en Egyptenaren deden expedities naar het ware paradijs en verwerkten elementen hieruit in hun verhalen. In de tentoonstelling ziet u invloeden uit de gebieden van zowel Abraham en Mozes op het uiteindelijke beeld van het paradijs. De foto’s verwijzen naar wat er op ware grootte te zien is in het museumpark, zoals het bedoeïenkamp en de toren van Babel.

Veel van de objecten in deze tentoonstelling waren nooit eerder te zien, een primeur! Daarnaast zijn er exacte replica’s en maquettes zijn uit de inmiddels honderd jaar oude collectie van het museum gepresenteerd. Het boek van Tom Buijtendorp zal ook te koop zijn aan de kassa bij Museumpark Orientalis.

Meer informatie:: www.museumparkorientalis.nl

Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
Agenda Nijmegen