Heterdaadsituatie diefstal scooter Station

Nijmegen, 17-10-2018 – Een mooie heterdaad aanhouding gisteren bij de fietsenstalling van het Centraal Station. Een alerte burger kwam rond 21.40 uur aan het bureau vertellen dat er op dat moment een scooter werd gestolen bij de fietsenstalling. Agenten gingen er meteen op af en hielden een minderjarige verdachte uit Nijmegen aan.

Tijdens het fouilleren van de verdachte werd er ook een IPhone gevonden. Uit onderzoek bleek dat de telefoon die avond ervoor in Nijmegen gestolen was. De jongeman is daarom ook aangehouden voor diefstal/heling van de telefoon.

Verdachte situatie? Bel 112!
Vaak kan de politie een heterdaad aanhouding verrichten dankzij alerte getuigen of omwonenden die een verdachte situatie doorgeven aan de politie, op het bureau of via 112. De politie is heel erg blij met dit soort meldingen! Helaas merkt de politie ook dat de drempel om 112 te bellen bij een verdachte situatie bij veel mensen erg hoog is. Onder de noemer ‘112, daar vang je boeven mee’ benadrukt de politie regelmatig hoe belangrijk het is om bij alle heterdaadsituaties 112 te bellen. Daar waar mogelijk gaat de politie er dan meteen op af.