Heumen – Vier aanhoudingen brandonderzoek

Heumen, 14-01-2009 • In een gezamenlijk rechercheonderzoek van de Districtsrecherche en team Groesbeek/Heumen naar een brandstichting in de nacht van Oud en Nieuw in een woning op de Heumensehof heeft de politie vier verdachten aangehouden.

 

Tussen 00.15 uur en 00.45 uur woensdagnacht ontstond brand in de woning nadat een projectiel door een ruit heen was geschoten. De 73-jarige bewoonster kon ongedeerd haar woning verlaten. Wel werd de vrouw, samen met een aantal andere bewoners van het appartementencomplex, door de GGD op ademhalingsproblemen gecontroleerd. Verdere behandeling bleek niet nodig. De brandweer kon niet voorkomen dat de slaapkamer geheel uitbrandde. Ook was er veel roet- en waterschade. De 73-jarige Heumense heeft aangifte gedaan van brandstichting.

 

Jongens hebben verklaringen afgelegd
De politie startte direct met een onderzoek. Naast het brandonderzoek van de technische recherche is een buurtonderzoek gehouden. Agenten hebben diverse getuigen gesproken en verklaringen opgenomen. Deze week werden dinsdag en woensdag in totaal vier verdachten aangehouden. Het gaat om jongens uit Heumen van 15, 16, 17 en 19 jaar. De vier zijn ingesloten voor verhoor. Alle vier hebben een verklaring afgelegd over hun rol.

Het viertal is in verzekering gesteld. Het politieonderzoek gaat verder.