Hind in Nijmegen, 2 april

Hind in unieke theatertour met de Lefties Soul Connection
Toevallige jamsessie Hind en Lefties Soul Connection eindigt in volledige theatertour!
 
Vanaf 11 maart 2009 gaat Hind op theatertournee met de rauwe funk & soul band, Lefties Soul Connection. Bij toeval kwam Hind op de welbekende jamsessie ‘Hipdrop’ in de Bitterzoet in Amsterdam terecht, waar een aantal afgevaardigden van de Lefties Soul Connection maandelijks jammen. Hind’s reactie na afloop was: “Het was echt te gek, het voelde zo goed en het was precies wat ik zocht, dus ik wilde heel graag meer met deze jongens optreden!” Een afspraak voor een theatertour was vervolgens snel gemaakt.

Het repertoire wat tijdens deze tour gespeeld wordt is geïnspireerd op echte soul muziek, daarnaast presenteert Hind ook enkele nummers van haar vorige albums. De swingende muziek van de Lefties Soul Connection wordt gecombineerd met de veelzijdige stem van Hind en dat resulteert in een spetterende show waarbij het dak er af gaat. Alviz van de Lefties Soul Connection over de samenwerking: “We waren zo onder de indruk van haar stem, ze blaast je echt weg! We gaan de mensen denk ik echt verrassen en hebben er onwijs veel zin”.

Hind staat bekend als een veelzijdige zangeres en heeft de afgelopen jaren een ware verkenningstocht gemaakt langs verschillende muziekgenres. Op 24 jarige leeftijd heeft ze al veel bereikt, zo werd ze in 2004 onderscheiden met een Edison voor Beste Nieuwe Artiest Nationaal en ontving ze een gouden plaat voor haar debuutalbum ‘Around The World’.

The sound van de Lefties Soul Connection is sterk beïnvloed door funk- en soulbands uit de jaren ’60 en ‘ 70, zoals The Meters uit New Orleans, maar ook meer hedendaagse stijlen als breakbeat en hip-hop zijn terug te horen in hun muziek. Met veel soul creëren ze de vetste fatback break beats, bass lines die je diep in je onderbuik voelt en een ronkend Hammond-orgel geluid maakt het helemaal af.

De kaartverkoop bij de theaters is reeds gestart.

11-03-2009 Schouwburg Agnietenhof Tiel
14-03-2009 Theater de Bussel Oosterhout
18-03-2009 Theater De Storm Winterswijk
27-03-2009 Theater De Enck Oirschot
02-04-2009 Concertgebouw de Vereeniging Nijmegen
04-04-2009 Munttheater Weert Weert
10-04-2009 Cultureel Centrum Cascade Hendrik-Ido-Ambacht
11-04-2009 Stadsschouwburg Sittard-Geleen Sittard
13-04-2009 De Kleine Komedie Amsterdam