HOE INCLUSIEF IS DE CULTURE SECTOR IN ARNHEM EN NIJMEGEN NOU ÉCHT?

LUX STELT DE VRAAG, OOK AAN ZICHZELF

Tijdens een interactief programma op donderdag 2 maart om 15:00 wil LUX samen met het publiek en de cultuursector onderzoeken hoe we ervoor staan als het gaat om diversiteit & inclusie. Het uitgangspunt is de spraakmakende, onthullende en ongemakkelijke IDFA documentaire White Balls on Walls, die dan eenmalig in LUX te zien is. De Cultuurshifters faciliteren het gesprek en zal de zaal uitdagen om te kijken waar het schuurt en kraakt in de cultuursector als het gaat om diversiteit & inclusie.

White Balls on walls
Het Stedelijk Museum wil inclusiever en diverser worden, maar dat gaat niet zomaar. White Balls on Walls toont van binnenuit hoe het museumteam dit maatschappelijk delicate, urgente en ongemakkelijke veranderingsproces aangaat op de werkvloer en binnen de kunstcollectie. De gesprekken in de documentaire gaan veel over het gebruik van de juiste terminologie. Steeds meer beseffen we ons de zwaarte en kracht van de woorden die we kiezen. Maar hoe zorg je ervoor dat het gesprek open blijft? Daar gaan De Cultuurshifters ons bij helpen. 

Over De Cultuurshifters
De Cultuurshifters is een initiatief van Kim Tawjoeram (Dynamic Arts) en organisatiecoach Shayne McCreadie. Zij begeleiden, trainen en geven workshops aan organisaties die aan de slag willen met diversiteit en inclusie met name in de culturele sector. Voor dit programma begeleiden De Cultuurshifters een voor en nagesprek met de zaal waarin ze inzoomen op hoe diversiteit en inclusie leeft binnen de eigen leefomgeving en de werkplek. Aangezet door voorbeelden uit de film peilen ze samen met het publiek de stand van zaken en de noodzakelijke volgende stappen binnen de regio Nijmegen / Arnhem.

Praktisch
Het programma is een initiatief van LUX en is samen met de Cultuur Academy tot stand gekomen. Tickets kosten €10,00 per stuk en zijn te koop via lux-nijmegen.nl/debat

OVER LUX 
LUX is met zeven filmzalen, een theaterzaal, een multifunctionele studio en café het grootste arthouse van Europa. Je kunt er 365 dagen per jaar terecht voor een breed scala aan films, theater- dans- en muziekvoorstellingen, debatten, evenementen en festivals. Daarnaast is het café dagelijks geopend, waar je kunt ontspannen, ontmoeten, verdiepen en je laten inspireren. In 2021 is LUX benoemd in de top 15 meest toonaangevende arthouses van de wereld. Meer informatie: lux-nijmegen.nl