Onbenut talent hoogopgeleide vluchtelingen

Nijmegen, 14 januari 2009
 
Aandacht voor onbenut talent hoogopgeleide vluchtelingen

De gemeente Nijmegen ondersteunt de theatervoorstelling Excellence in Exile, die op 19 januari in opdracht van de stichting voor vluchteling-studenten UAF in de schouwburg wordt uitgevoerd. Hiermee wil het college aandacht vragen voor het talent van ambitieuze, hoogopgeleide, jonge vluchtelingen, dat vaak nog onbenut blijft.
 
Het UAF viert haar 60-jarig bestaan met een muzikale theatervertolking van verhalen over de ontwikkeling en groei van vluchtelingen. ‘Excellence in Exile’ van theatergezelschap de Veenfabriek laat zien dat vluchtelingen een zinvolle en bijzondere bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. De voorstelling wordt eenmalig in Nijmegen uitgevoerd op 19 januari om 20.00 uur in de schouwburg.

Voorafgaand aan de theatervoorstelling is er een debat voor genodigden met Integratie & Emancipatie-wethouder Lenie Scholten, Vluchtelingenwerk en andere maatschappelijke partners in de stad. Zij gaan in gesprek over de vraag hoe de talenten van vluchtelingen beter benut en ondersteund kunnen worden.

Tijdens dit voorprogramma biedt de gemeente Nijmegen het UAF ook een verjaardagscadeau aan: een studiebeurs van 10.000 euro, die symbolisch wordt overhandigd aan enkele UAF-studenten, waaronder een rechtenstudent die bij de gemeente Nijmegen stage loopt.

Voor de voorstelling Excellence in Exile zijn nog kaarten beschikbaar. Deze zijn vanaf 17 euro te koop bij de schouwburg en via www.keizerkarelpodia.nl
 
Bron Gemeente Nijmegen