Hotelkamers tijdens de Nijmeegse Vierdaagse

Nijmegen, 11 april 2019

HOTELKAMER TIJDENS DE NIJMEEGSE VIERDAAGSE ONMOGELIJK?

Ieder jaar willen meer mensen de Vierdaagse van Nijmegen meelopen. Daarom komt het de laatste jaren steeds tot een loting van wie wel en wie niet mag meelopen. Er zijn nog altijd mensen op zoek naar een overnachtingsmogelijkheid in Nijmegen.

Hoewel vaak wordt aangegeven dat de hotels in Nijmegen en omgeving allang zijn volgeboekt voor de Vierdaagse en er geen kamers meer te vinden zijn, is de realiteit toch anders.

Ervaren Vierdaagse wandelaars plannen het lopen van de Vierdaagse altijd een jaar van tevoren. En dus ook hun overnachtingen. Maar in een jaar kan veel gebeuren. Wandelaars moeten tot hun grote verdriet afzeggen wegens uitloting, operaties die worden ingepland, blessures, etc. Veel verdrietige redenen, maar ook om mooie redenen zoals een zwangerschap, koop van een huis of huwelijk.

Ieder jaar komen er dus toch nog hotelkamers beschikbaar voor Vierdaagse lopers in de vele hotels in en om Nijmegen. Veel hotels houden hier rekening mee en zorgen dat er een wachtlijst beschikbaar is, waar wandelaars zich op kunt laten plaatsen. Wanneer men wordt gebeld dat er een kamer beschikbaar is, is de wandelaar nog niet verplicht deze ook te reserveren. Wel is het fijn, wanneer men zich afmeldt, als  een goed verblijf is gevonden. Dan kunnen de hoteliers sneller een andere loper blij maken.

Verschillende hotels houden elkaar op de hoogte van de beschikbaarheid, zodat wandelaars snel een reactie krijgen van een hotel wat nog beschikbaarheid heeft. Ook de hoteliers dragen de Vierdaagselopers een warm hart toe!

Bron Mercure hotels – Vierdaagse