IJshockey: groen licht voor Moenen

Nijmegen, 20 juni 2007

De Stichting IJshockey Moenen heeft groen licht gekregen om verder te gaan met de plannen het topijshockey in Nijmegen voort te zetten. IJsbaan Het Triavium heeft vandaag de rechten op het huren van ijstijd exclusief aan de nieuwe organisatie gegund.

Dat heeft de Stichting IJshockey Moenen schriftelijk bevestigd gekregen van Triavium-directeur Wim van Duynhoven. Op initiatief van de gemeente Nijmegen kregen de twee groepen die dingen naar de kans hun plannen in te dienen bij de ijsbaan. Op basis daarvan heeft Van Duynhoven geconcludeerd dat het plan van Moenen de meeste kans van slagen heeft, het meeste vertrouwen wekt en een goede samenwerkingsverband met de jeugdvereniging heeft. Dit laatste is van groot belang voor het Nijmeegse ijshockey op de lange termijn.

De organisatie is vanzelfsprekend blij met de beslissing van de directie van de ijsbaan. ‘Dit is het signaal waar we op hebben zitten wachten. Het toekennen van de ijstijd was een cruciale voorwaarde voor ons initiatief. Nu dit is geregeld kunnen we hard aan het werk om onze plannen in de praktijk te brengen’, zegt een woordvoerder van de stichting.

De stichting geeft vooralsnog geen garanties dat er inderdaad vanaf begin oktober weer eredivisie-ijshockey te zien zal zijn in Nijmegen. ‘We hebben veel vertrouwen in onze plannen, maar er liggen nog genoeg hindernissen. Over ongeveer dertien weken begint de nieuwe competitie alweer, dus de periode van voorbereiding is maar kort. Het lidmaatschap van de Nederlandse IJshockeybond is al binnen, maar de licentie om in de eredivisie te mogen spelen nog niet’, aldus de woordvoerder.

De eerste contacten met spelers en een coach zijn al gelegd. De stichting brengt vandaag echter nog geen namen naar buiten. Het is de bedoeling een team met veel Nijmeegse spelers op het ijs te zetten, aangevuld met enkele buitenlanders en eventueel Nederlandse spelers van buiten. Daartoe zullen zowel spelers worden benaderd die afgelopen seizoen al in Nijmegen actief waren als spelers die waren uitgevlogen naar andere teams. De nieuwe ploeg zal onder een nieuwe naam gaan spelen.

De initiatiefgroep achter de Stichting IJshockey Moenen kan nu ook beginnen met de oprichting van de coöperatie die de financiële basis onder de gezonde toekomst van het Nijmeegse ijshockey moet gaan vormen. Intussen hebben al enkele tientallen bedrijven uit de regio Nijmegen toegezegd deel te willen nemen aan de coöperatie. ‘Het is onze bedoeling de grondslag te leggen niet alleen voor het komende seizoen, maar vooral voor de toekomst op de lange termijn. IJshockey hoort net zo bij Nijmegen als Moenen en Mariken en dat verdient een solide organisatie.’