IJspret voor elk kind: schaatsclinics op Triavium

Stel je voor: door een handicap heb je nooit zelfstandig kunnen lopen of staan, maar nu kun je wel schaatsen! Dat kan in de Samen Schaatsen Elfstedentoer, die 15 februari naar Nijmegen komt. Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen een gratis schaatsclinic volgen. Voor kinderen met een fysieke beperking zijn schaatsframes aanwezig. Daarmee kunnen ook zij, vaak voor het eerst in hun leven, meedoen met de ijspret.

WIEBE SIETZE-Elfstedentoer kickoff-WSP_4852 klein
Foto: WIEBE SIETZE

Samen Schaatsen 

Nederland is een schaatsland; zodra het kan, gaan we massaal het ijs op. Toch zijn er kinderen die nog nooit op de ijzers hebben gestaan. Ook zij moeten minstens één keer kunnen ervaren hoe leuk schaatsen is; dat is waar de Sven Kramer Academy zich voor inzet. En dat vindt ook Stichting het Gehandicapte Kind. Daarom organiseren zij de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Op ijsbanen door heel Nederland kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar een clinic volgen om het plezier van schaatsen te ervaren.

IJspret gegarandeerd

De toer komt 15 februarinaar ijsbaan Triavium in Nijmegen. De clinics worden verzorgd door de ervaren instructeurs van de Sven Kramer Academy en Duosport. Kinderen met een fysieke beperking kunnen gebruikmaken van een schaatsframe: een frame met een zitje en drie ijzers. Dankzij deze nieuwe ontwikkeling kunnen kinderen die niet zelfstandig kunnen staan of bewegen, toch glijden over het ijs. De kinderen gaan een schaatsspel doen, een parcours afleggen en natuurlijk rondjes maken over de baan. IJspret gegarandeerd! En na afloop krijgen ze een medaille als herinnering.   Op de ijsbaan Triavium in Nijmegen worden 15 februari twee clinics gegeven tussen 14.30 en 17.00 uur. Beide clinics zijn inmiddels vol; de inschrijving is gesloten. Op samenschaatsen.nl is te zien welke andere locaties de Samen Schaatsen Elfstedentoer nog bezoekt deze winter.

Foto: WIEBE SIETZE
Foto: WIEBE SIETZE