Impact van oorlog staat centraal tijdens Groesbeekse Klösdag

17 mei staat in Groesbeek in het teken van de Klösdag, een interactieve informatiedag over de Tweede Wereldoorlog. Georganiseerd door de Groesbeekse Airborne-vrienden, een klein comité van de basisscholen in Groesbeek en het Montessori College.

Klosdag 2022 I

Groesbeek Van 9.30-14.30 uur wordt op de Klös 3, huisadres van montessoriwerknemer Ilze de Vries en -toentertijd- landingslocatie van de 82nd Airborne Division, aandacht besteed aan Operatie Market Garden. Lezingen en buitenactiviteiten stellen niet alleen de oorlog van toen centraal, maar vestigen ook de aandacht op de huidige situatie in Oekraïne. Een situatie die voor jong en oud de realiteit van vergankelijke veiligheid zicht- en voelbaar maakt.

Ilze de Vries namens medeorganisator Montessori College: ‘In een laagdrempelige en vertrouwde omgeving staan we stil bij de impact van de oorlog. Zodat onze kinderen leren en zich meer bewust worden van het geluk dat hen omringt: veiligheid.’

Klosdag 2022 II

Over de Airborne-vrienden

De Airborne-vrienden ontwikkelen thema’s en activiteiten waarmee blijvend de aandacht wordt gevestigd op oorlogen, met name de Tweede Wereldoorlog. De organisatie heeft ook een jongerenafdeling.

Over het Montessori College

Het ontstaan van het Montessori College in 1993 vindt zijn oorsprong in een fusie van een viertal scholengemeenschappen en herbergt, met locaties in Nijmegen en Groesbeek, anno 2023 1977 leerlingen. Met als belangrijkste credo Maria Montessori’s ‘Leer mij het zelf te doen’. Hieraan wordt door Team Montessori invulling gegeven door een rotsvast geloof in vallen en opstaan, kennis, geduld en de kracht van oneindig vertrouwen.