Informatieavond Stadsbrug op internet

Nijmegen, 29 april 2008

De gemeente Nijmegen gaat als proef een informatieavond uitzenden via internet. Het gaat om een informatieavond over de vormgeving van de Stadsbrug, die woensdag 14 mei vanaf 20.00 uur wordt gehouden in het Dominicuscollege. De avond is niet alleen maar te volgen via internet, het is ook mogelijk om online vragen te stellen. Na afloop worden de beelden op de site gezet zodat ze ook op een later moment nog te bekijken zijn.

Tijdens de avond over de Stadsbrug worden de eisen en wensen gepresenteerd die de gemeente heeft voor de vormgeving van de nieuwe Stadsbrug die vanaf 2012 Nijmegen-West gaat verbinden met de Waalsprong.
Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de relatie van de brug met het rivierenlandschap en de twee andere bruggen maar ook om zaken als gebruiksvriendelijkheid en sociale veiligheid. De informatieavond vormt de aftrap van een peiling onder de Nijmeegse bevolking over het ontwerp van de Stadsbrug. Tussen 14 mei en 1 juni kan iedere Nijmegenaar zijn wensen kenbaar maken via een enquête op www.nijmegen.nl. De uitkomsten van deze enquête worden meegegeven aan de marktpartijen, als onderdeel van het aanbestedingsdossier.

Bron: Gemeente Nijmegen