Getuigen gezocht van inrijden op politieman

Nijmegen, 21-01-2009 • Woensdagmiddag omstreeks 12.15 uur heeft een nog onbekende automobilist geprobeerd in te rijden op een politieman. Deze wist nog net op tijd weg te springen en bleef ongedeerd. Dit gebeurde tijdens een snelheidscontrole stadinwaarts met de lasergun op de Wijchenseweg, ter hoogte van het bedrijf NXP, in Nijmegen.

De bestuurder kreeg bij de controle, die met een opvallend dienstvoertuig en in opvallende gele jas plaatsvond, een stopteken wegens een forse overschrijding van de maximum snelheid. Hieraan gaf de man geen gevolg en reed zonder vaart te minderen recht op de politieman af, die op het laatste moment wegsprong. Hierop ging de verdachte er vandoor richting centrum.

 

Een andere politieman, tevens getuige, waarschuwde direct de politiemeldkamer. Daarop is een zoekactie gestart naar de betreffende auto, een groene Volvo 460. Beide mannen zijn vervolgens in hun politieauto gestapt en in dezelfde richting gereden als de dader. Bij de verkeerslichten tikte een getuige, een TNT-medewerker, tegen het raam en vertelde dat zojuist een bestuurder van een groene auto de kruising Neerbosscheweg / Graafseweg door rood was overgestoken en dat dit zeer gevaarlijk was geweest.


Auto gevonden, bestuurder spoorloos

Korte tijd later trof de politie de verlaten groene auto aan op de Ds. Creutzbergweg. Agenten hebben hier postgevat, maar de bestuurder of eigenaar van de Volvo kwam niet meer terug. Daarop is het voertuig in beslag genomen voor nader sporenonderzoek.

 

Politie zoekt getuigen

De 50-jarige politieman heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag en het negeren van een stopteken. De politie is op zoek naar getuigen die iets van het inrijden tijdens de controle hebben gezien? Ook mensen die de groene Volvo 460 hebben zien rijden richting centrum worden verzocht contact op te nemen. In het bijzonder wil de politie graag in contact komen met de bestuurder van de TNT-bestelauto. Ook getuigen die op de Ds. Creutzbergweg is opgevallen dat de groene auto daar werd achtergelaten, worden verzocht te bellen.
De Districtsrecherche in Nijmegen doet het onderzoek en is te bereiken op telefoon 0900-8844.