Inruilactie filmcamera mislukt

Nijmegen, 27-02-2009 • Donderdagmiddag hield de politie twee jongemannen aan op verdenking van diefstal van een filmcamera. De twee probeerden in een winkel in het centrum van Nijmegen de camera terug te brengen en het geld terug te krijgen. Winkelpersoneel was echter alert omdat daarvoor zich een man bij de kassa had gemeld met het verzoek om een kopiebon voor de verzekering. Zijn camera was namelijk gestolen.

Politieagenten gingen direct na de melding naar de betreffende winkel en hoorden daar het verhaal van het personeel aan. De twee mannen, een 18-jarige Nijmegenaar en een 19-jarige inwoner van Wijchen, vertelden daarop beiden een andere versie van hun kant van het verhaal en zijn vervolgens aangehouden.

Inmiddels bleek de koper van de filmcamera, een 42-jarige Nijmegenaar, aangifte te hebben gedaan van de diefstal. Na aankoop ging de man nog naar een andere winkel, intussen werd de camera weggenomen door onbekenden.

Beide mannen zijn voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. Ze zijn in verzekering gesteld gedurende verder onderzoek.