Interviews met bekende Nijmeegse BEP vrouwen tijdens Internationale Vrouwendag

Op 8 maart 2023 tijdens Internationale Vrouwendag organiseren de Bibliotheek Gelderland Zuid en BEP magazine een avond waarop vrouwen uit Nijmegen in de spotlight worden gezet.

nieuwsnijmegen internationale vrouwendag

Interviews met bekende Nijmeegse vrouwen
Tijdens deze avond komen verschillende inspirerende vrouwen uit Nijmegen aan het woord. Marie Cecile Oosterhout en Tessa Benders, oprichters van BEP, worden geïnterviewd over het ontstaan van het magazine. Jeanne van Ittersum vertelt over haar patisserie Trash’ure Taarten, waar ze statushouders een plek biedt en voedselverspilling tegengaat. Marieke Ariëns vertelt over haar kinderboek Jubeldag, dat gaat over een 10-jarig meisje dat een fantasierijk plan bedenkt waarmee ze haar moeder wil verlossen van haar schulden. Een verhaal op de grens van fantasie en echte maatschappelijke problemen. Angélique Berbé, zelfstandig coach, vertelt over leven vanuit compassie en vanuit je gevoel. Eva Eikhout, programmamaker en presentator van NPO-omroep BNNVARA, vertelt over haar afwisselende leven. Zij won eerder een prijs voor beste vrouwelijk rolmodel in de media. De avond wordt begeleid door journalist, schrijver en radiomaker Jozien Wijkhuijs.

Bibliotheek Gelderland Zuid en BEP magazine delen de visie dat het overdragen van kennis en ervaringen zorgt voor meer onderling begrip en respect. BEP is een magazine met verhalen van Nijmeegse vrouwen over mooie initiatieven, dromen en carrières, maar ook over rauwe avonturen en rake levenslessen. 

Kom op 8 maart 2023 naar de Bibliotheek Gelderland Zuid en laat je inspireren door deze fantastische vrouwen uit Nijmegen. BEP magazine en de Bibliotheek Gelderland Zuid nodigen iedereen uit om samen te streven naar meer begrip en respect voor elkaar. Bewonder meer, oordeel minder…

Meer informatie en tickets zijn te vinden in de online agenda van de Bibliotheek Gelderland Zuid: www.obgz.nl/agenda. Of vraag naar de activiteit in een van de bibliotheken.