Jacob Voorthuis spreekt over Klimaatbestendige Architectuur in ACN College op 7 november 2023

LUX | 20:00 – 21:30 uur

Op 7 november 2023 organiseert ACN een speciale lezing met Jacob Voorthuis, universitair hoofddocent Filosofie van de gebouwde omgeving aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Deze lezing is onderdeel van een reeks colleges waarin vooraanstaande (interieur)architecten, kunstenaars en wetenschappers worden uitgenodigd om te spreken over het thema ‘vorm volgt klimaat’.

ACN-College_Voorthuis architectuurhuis

Het belang van klimaatbestendige architectuur

In een tijd waarin klimaatverandering een steeds grotere rol speelt, biedt Voorthuis zijn visie op de toekomst van klimaatbestendige architectuur. Hij benadrukt de wisselwerking tussen architectuur, mens en omgeving en hoe deze in de context van klimaatverandering aan verandering onderhevig is.

Over de spreker

Jacob Voorthuis is een gerespecteerde naam in de wereld van architectuur en filosofie. Hij is niet alleen verbonden aan de TU Eindhoven maar ook aan verschillende academies van bouwkunst, zoals die in Groningen, Tilburg en Rotterdam. Hij staat bekend om zijn inspirerende en inzichtelijke colleges die het kruispunt van architectuur, kunst en filosofie verkennen.

Voor wie?

De lezing is bedoeld voor studenten, professionals en iedereen die geïnteresseerd is in de invloed van klimaatverandering op architectuur en ruimtelijk ontwerp. Voorthuis belooft een boeiende avond waarin hij met zijn rijke academische achtergrond en praktijkervaring licht zal werpen op complexe vraagstukken rondom klimaat en architectuur.