Jongerencentrum Zwanenveld

Nijmegen, 16 maart 2010 

Zwanenveld krijgt eigen jongerencentrum

De jeugd in Zwanenveld kan binnenkort terecht in een nieuw jongerencentrum bij het Maas-Waalkanaal. Op zondag 21 maart is de feestelijke opening.

De wethouders Lenie Scholten (Jeugd) en Hans van Hooft (Wijken) verrichten zondag 21 maart vanaf 14.00 uur de feestelijke opening van jongerencentrum Zwanenveld, in de groenstrook bij de hoek 43ste/46ste straat aan het Maas-Waalkanaal.

Jongerencentrum Zwanenveld is twee middagen en drie avonden in de week open. In de middag kunnen de jongeren van 10 tot en met 14 jaar er terecht, in de avond is de oudere jeugd uit Zwanenveld welkom. De jongeren kunnen gebruik maken van een poolbiljart, tafelvoetbalspel, tafeltennistafel en (spel)computers. Ook worden er thema-avonden en andere activiteiten georganiseerd. Tijdens openingstijden is er altijd een jongerenwerker van Tandem en een jongerenbeheerder van de gemeente aanwezig.

In Zwanenveld wonen zo’n 500 jongeren in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar. De jongeren hadden het college zelf gevraagd om een eigen plek, en die wens werd gedeeld door het bewonersplatform en het Jongerenadviesteam Zwanenveld. De jeugd is ook nauw betrokken geweest bij de inrichting. Hiermee telt Nijmegen 16 jongerencentra verspreid over de stad.

Bron Gemeente Nijmegen