Kerstconcerten met de Vijfde van Mahler

Klassieke Kerst met Phion: Mahlers Vijfde Symfonie

Deze kerstperiode brengt Phion een onvergetelijke uitvoering van Mahlers Vijfde symfonie, een meesterwerk dat een emotionele achtbaan belooft. Onder de bezielende leiding van dirigent Alexei Ogrintchouk zal het orkest optreden in Enschede, Utrecht, Apeldoorn, Nijmegen en Arnhem, waarmee een klassiek feestje wordt gevierd.

mahler vijfde symfonie phion

Mahlers Vijfde: Een Muzikale Reis

Mahlers Vijfde symfonie staat bekend om zijn diepe emotionele diepgang en muzikale tegenstellingen. Van de tragische treurmars tot de euforische finale, deze symfonie weerspiegelt Mahlers eigen levensreis en emoties. Het Adagietto, een liefdesverklaring aan zijn vrouw Alma, is een van de hoogtepunten. De finale is een explosie van vreugde, die het publiek zeker zal raken.

Alexei Ogrintchouk: Een Vertrouwde Dirigent

Alexei Ogrintchouk, zowel een getalenteerde hoboïst als dirigent, neemt de leiding over dit machtige werk. Met zijn ervaring in internationaal gerenommeerde orkesten en zijn diepgaande kennis van Mahlers symfonieën, belooft hij een indrukwekkende interpretatie van deze complexe symfonie.

Een Verrijkende Inleiding

Voorafgaand aan het concert wordt een inleiding verzorgd door Bart de Graaf. Deze inleiding biedt een dieper inzicht in het werk en de context ervan, waardoor het publiek een nog rijkere luisterervaring kan verwachten.

Phion nodigt u uit om deel te nemen aan deze muzikale viering tijdens de feestdagen. Laat u meeslepen door de kracht en schoonheid van Mahlers Vijfde en ervaar een klassiek kerstfeest zoals nooit tevoren.

Locatie: Nijmegen – De Vereeniging

Datum: 22.12.2023 – 20:15 – 21:30 |  Inleiding 19.15

Prijzen: € 21,00 – € 59,00