KERSTMARKT KLEVE 2021 – 26 nov t/m 5 dec

Kerstmarkt Kleve - foto Klever Weihnachtsmarkt
Kerstmarkt Kleve – foto Klever Weihnachtsmarkt

Weihnachtsmarkt Kleve – Kerstmarkt Kleve 2021

Vrijdag 26 november t/m zondag 5 december 2021

Locatie: Pastor Leining Platz en de Koekkoekplatz

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 14.00 tot 21.00 uur
Zaterdag en zondag van 12.00 tot 21.00 uur

Gezellig… er is weer een kerstmarkt in Kleve!

De Duitse kerstmarkten zijn vermaard. Wie ooit tegen het einde van het jaar in steden als Düsseldorf en Köln is geweest, weet wat we daarmee bedoelen. Maar wie het dichterbij wil zoeken, kan ook erg goed terecht op de kerstmarkt in Kleve. Die is sfeervol, muzikaal, leuk, gezellig, je kunt er volop eten en drinken en er zijn van allerlei leuke dingetjes te koop.

Na een lange voorbereiding, talloze gesprekken en vergaderingen gaat de Klever Kerstmarkt met een lach en een traan de Forstgarten verlaten. De 46e Klever Kerstmarkt staat van 26-11-2021 t/m 05-12-2021 op de Pastor Leining Platz en de Koekkoekplatz. Bezoekers kunnen dan ook kennis maken met de nieuwe kerstverlichting, die iedereen meteen in een feestelijke decemberstemming zal brengen.

Door de nieuwe locatie konden we ook meer deelnemers dan in voorgaande jaren aantrekken, zodat er een breder aanbod zal zijn. Maar niet alles gaat veranderen. Het muzikale programma met gevarieerde podium optredens tijdens de Kerstmarkt zal natuurlijk blijven.
Ook Nikolaus komt dit jaar weer op de Kerstmarkt langs. Nadat zijn boot bij de Königsgarten aanlegt, stapt hij over in zijn koets die hem direct naar de Klever Kerstmarkt brengt. Daar verrast hij de jonge bezoekertjes met Weckmänner.

Opvallend is het grote aantal eet- en drinkkraampjes. Een aanrader om vooral thuis van te voren niet te eten, want het een is nog lekkerder dan het ander. Ja, de Bratwurst is er natuurlijk ook, net als lekkere frieten, maar wat te denken van die bakjes gebakken champignons, of gebakken rundvlees, of pannenkoekjes… Om deze lekkernijen weg te spoelen, is aan bier geen gebrek, maar vooral vinden de dampende glazen Glühwein gretig aftrek.

De kerstmarkt is gratis toegankelijk

PODIUMPROGRAMMA 2021

Als er dit jaar weer een podiumprogramma is, dan wordt dat hieronder vermeld

………

Meer info:  Kerstmarkten regio NijmegenKerstmarkt Kleve – Agenda Nijmegen

Bron Kleve Marketing / Kleverweihnachtsmarkt