KERSTVAKANTIE in lockdown: bekijk ons online programma – Afrika Museum, Tropenmuseum, Museum Volkenkunde en het Wereldmuseum

verhalenvoorstelling met Baba Foto Tess van Raay
Opnames van de verhalenvoorstelling met Baba – Foto Tess van Raay

24 december 2021

In lockdown: bekijk ons online programma 

Helaas, een kerstvakantie met een vrolijk museumbezoek zit er helaas niet in. Maar gelukkig bieden het Afrika Museum, Tropenmuseum, Museum Volkenkunde en het Wereldmuseum prachtige programma’s online. Aangeboden via de sites van de vier musea. 

KERSTVERHAAL Geen koning groter dan het licht
Voorstelling online
Speciaal vanwege de lockdown nam verteller Baba zijn verhaal Geen koning is groter dan het licht op in het Afrika Museum. Vanaf vanmiddag online te zien.

VIDEOSERIE kerststallen wereldwijd
Iedere kerststal heeft haar eigen unieke elementen. In deze videoserie laten we drie kerststallen zien. Uit Mexico, Peru en Zimbabwe.

GRATIS online lezingen
Meer te weten komen over de Azteken? Bij de internationale familie-expositie Azteken! in Museum Volkenkunde is een interessante lezingenreeks georganiseerd. Speciaal vanwege de lockdown zijn alle lezingen nu kosteloos en openbaar.

Knutselen, podcasts, koken en meer…
Maar er is meer: luister de podcasts, vind knutseltips voor de kinderen, kijk naar wereldverhalen en lees de foodstories. 

VOORSTELLING ONLINE: GEEN KONING IS GROTER DAN HET LICHT
Speciaal voor onze jonge bezoekers heeft verteller Baba een van z’n mooiste verhalen opgenomen en beschikbaar gesteld op de sites van onze musea. In Geen koning is groter dan het licht vertelt Baba over een koning die zijn land met strakke hand regeert. Omdat iedereen bang voor hem is, doen de mensen wat hij zegt. Op een dag komt er een onbekende bezoeker naar het land, die vertelt over het licht dat groter is dan de koning. 
Bekijk hier de verhalenvoorstelling (vanaf 24-12 om 15.00 uur beschikbaar).

ONLINE AZTEKEN LEZINGEN GRATIS BIJ TE WONEN 

Leven in Luxe, spreken met de doden, Azteken en Nederlanders: een greep uit de lezingenreeks die gehouden wordt bij de expositie Azteken! in Museum Volkenkunde. De lezingen die reeds gehouden zijn, kun je hier terugkijken. Nieuwe lezingen worden online aangeboden. Gratis, om bezoekers tegemoet te komen deze dagen.
Speciaal vanwege de lockdown zijn alle lezingen kosteloos en openbaar online te bekijken op deze pagina.  

Kerststallen wereldwijd

KERSTSTALLEN WERELDWIJD

In de collectie van onze musea hebben we onder andere een aantal prachtige kerststallen. Iedere kerststal heeft haar eigen unieke elementen. In deze videoserie laten we drie kerststallen zien. Uit Mexico, Peru en Zimbabwe. Bekijk de video’s nu op de site.

EN NOG VEEL MEER…

Nog niet uitgekeken of zin om de handen uit de mouwen te steken? Ontdek de leukste doe-activiteiten voor thuis, laat je culinair inspireren door onze foodstories, lees onze wereldverhalen en spits je oren voor onze podcast.

Meer informatie online programma: https://www.tropenmuseum.nl/nl/lockdown-en quarantaine-tips