Kesteren – Dollemansrit beginnend bestuurder

Man aangehouden na dollemansrit
 
Kesteren, 24-02-2009
 • Maandagnacht kreeg de politie een melding dat op een rotonde in Kesteren een automobilist bezig was met een dollemansrit.

De politie kreeg de melding van een getuige die aangaf dat de automobilist zeer gevaarlijk reed. Bij het nemen van de rotonde aan de Betuwsestraatweg, de Rhenenseweg en de Frans Halsstraat zou de automobilist zelfs iets geraakt hebben, waardoor de auto olie lekte. Dienstdoende agenten zijn direct ter plaatse gegaan. Op en bij de rotonde waren verschillende struiken omver gereden en er lag en flinke plas olie. Door middel van het oliespoor konden de agenten de gang van de verdachte nagaan.

 

De agenten hebben een 18-jarige inwoner van Kesteren aangehouden voor het roekeloos rijden. Tevens moest de jongeman blazen om na te gaan of hij onder invloed was van alcohol. De 18-jarige blies 335 ug/l, ruim vier keer de toegestane hoeveelheid voor een beginnende bestuurder. Hij heeft hiervoor een proces-verbaal gekregen en een rijverbod van 4 uur. Tevens is zijn rijbewijs ingenomen vanwege zijn roekeloze rijgedrag.