Nijmeegs Kinderboekenfeest, 5 okt

Zondag 5 oktober Nijmeegs Kinderboekenfeest
 
Zondag 5 oktober is het weer tijd voor het leukste kinderfeest van Nijmegen, het Nijmeegs Kinderboekenfeest. Van 14.00 uur tot 17.00 uur staat het Lindenbergtheater in het teken van kinderen, boeken en gedichten.

De kinderboekenweek, dit jaar van 1 t/m 11 oktober heeft als thema po?zie, en de ‘zinnenverzinzin’ zal in alle programma’s een grote rol spelen:
Hans en Monique Hagen, schrijvers van het kinderboekenweekgeschenk en o.a Jij bent de liefste en Jubelientje komen met een bijzondere show, vol liedjes, gedichten en verhalen.
Nanda Roep zingt en vertelt over de twee zusjes Luna en Lotte en brengt het restaurant Plaza Patatta tot leven. Na de voorstelling is er een Plaza Patatta kookworkshop.
Jaap Robben leest voor uit zijn nieuwste boek met mooie, lieve en grappige gedichten; Zullen we een bos beginnen, en Leny van Grootel, schrijftster van onder andere Veertje’s dans en Oena Loena trakteert op een vrolijk programma met muziek en verhalen.

Voor alle kinderen die meer willen doen dan alleen luisteren zijn er po?zie workshops van de Wintertuin, kunnen kinderen bij Ooijzooi aan de slag met een kunst en literatuurproject en hebben Hanneke Lucassen en Saskia Deurvorst een fantastisch knutselprogramma bedacht waar naar hartelust geknipt geplakt en verzonnen kan worden. Ook is er een schmink hoek en een voorleeshoek!

Het kinderboekenfeest is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, kost € 3,50 duurt van 14.00 uur tot 17.00 uur en kinderen krijgen een verassing mee!
 
Zondag 5 oktober
Nijmeegs Kinderboekenfeest
Lindenberg Theater, Ridderstraat 23 Nijmegen
Aanvang 14.00 uur
Einde 17.00 uur,
Entree € 3,50

Kaartverkoop vanaf 1 september
Verkoopadressen: Bibliotheek de Mariënburg (Marienburg 29), selexyz dekker v.d.vegt (Marikenstraat 29), Nijmeegse Kinderboekwinkel (Kannenmarkt 27), Lindenberg Theater (Ridderstraat 23)
Reserveren: 024 – 3273737

Het Nijmeegs kinderboekenfeest wordt georganiseerd door Bibliotheek Gelderland Zuid, selexyz dekker v.d. vegt, de Nijmeegse Kinderboekwinkel, Literair productiehuis Wintertuin en het Lindenberg Theater
www.wintertuin.nl , www.obgz.nl , www.selexyz.nl , www.lezenisleuk.nlwww.delindenberg.com