Kinderboekenweek in de bibliotheek: van Buttons sparen tot Voorleesfeestjes!

De Kinderboekenweek, een periode waarin verhalen voor kinderen centraal staan, keert terug van 4 tot en met 15 oktober. In deze speciale week ontvangen kinderen bij de bibliotheek niet alleen verhalen, maar ook buttons met hun favoriete boekfiguren. Bovendien zijn er verschillende voorleesfeestjes en voorstellingen gepland.

Gi-ga-groen Voorleesfeest
(C) Marcel Krijgsman

Boekentips en Buttons
Van 18 september tot en met 31 oktober kunnen kinderen een uitvouwkaart uit de bibliotheek halen vol met boekentips. Deze kaart is speciaal gemaakt voor kinderen die moeite hebben met het kiezen van een leuk leesboek. De tips zijn onderverdeeld in verschillende genres zoals avontuurlijke, sportieve of grappige boeken. Bij elk genre hoort een specifieke button. Lenen kinderen een boek van dat genre? Dan worden ze beloond met een bijpassende button. Er zijn in totaal zes verschillende buttons te verzamelen!

Thema van dit jaar: ‘Bij mij thuis’
Op 7 oktober, van 11.00 tot 12.00 uur, organiseert Bibliotheek Mariënburg een voorleesfeest in het thema ‘Bij mij thuis’. Hier kunnen kinderen in hun comfortabele huispak luisteren naar mooie verhalen. Na het voorlezen kunnen ze hun creativiteit de vrije loop laten en samen een fantasieflat bouwen. Bijzonder is de aanwezigheid van de Britse stripauteur Gary Northfield, bekend van ‘Julius Zebra’. Hij zal boeken signeren en vragen van kinderen beantwoorden.

Op 14 oktober, ook van 11.00 tot 12.00 uur, wordt een soortgelijk voorleesfeest georganiseerd in Bibliotheek Zwanenveld. Hoewel Gary Northfield daar niet bij is, zal de ochtend gevuld zijn met verhalen, knutselactiviteiten, drankjes en snacks. Toegang is gratis, maar registratie is vereist via de bibliotheekwebsite.

Magische Voorstelling
Op 6 oktober is goochelaar John van Negenkerken te gast in Bibliotheek Oosterhout – De Klif. Hij geeft daar van 15.30 tot 16.10 uur een bijzondere voorstelling waarbij kinderen zélf mogen bedenken wat er gebeurt. John zal verbazingwekkende goocheltrucs tonen en zelfs dieren laten ‘praten’. Kaartjes voor bibliotheekleden zijn € 4 en voor overige bezoekers € 5.

Meer informatie en tickets
Bezoek de website www.obgz.nl voor tickets, registratie en aanvullende informatie over de Kinderboekenweekactiviteiten.