Kinderworkshop – Museum Het Valkhof

  

Kinderworkshop kijkdoos maken en unieke replica’s
van gebroeders van Limburg en Katherina van Kleef

Zondagmiddag 28 augustus 2011
 
Zondag 28 augustus is het weer museummiddag in Museum Het Valkhof.  Maak op bijzondere wijze kennis met de collecties, de expertise van museummedewerkers, de heerlijke keuken van Het Museumcafé en verrassende extra’s.  Het programma haakt deze maand aan bij het Gebroeders van Limburg Festival en speciaal voor kinderen is er een workshop die in het teken staat van de kindertentoonstelling Zoeken naar Mariken.

Activiteiten in aansluiting op Gebroeders van Limburgfestival
Museumbezoekers kunnen de facsimile’s (een replica van een handschrift) van Les Belles Heures, Les tres riches heures (gebroeders Van Limburg) en het getijdenboek van Katherina van Kleef bekijken van 11.00-17.00 uur. Ook wordt (doorlopend) de film ‘De Gebroeders Van Limburg. Nijmeegse meesters aan het Franse hof.’ vertoond in de aula.

Kinderworkshop Zoeken naar Mariken
In de kindertentoonstelling Zoeken naar Mariken ontbreekt nog één kijkdoos. Deze allerlaatste kijkdoos zou moeten vertellen hoe het afliep met Mariken van Nieumeghen, maar de kunstenaar heeft hulp nodig! Kinderen kunnen hun eigen slot van het verhaal bedenken en zichzelf een rol geven. Het museum zorgt  voor materialen, waaronder alle figuren uit het verhaal van Zoeken naar Mariken. Kinderen kunnen van 13.00 tot 16.00 uur aan de slag gaan.

Openingstijden museum: 11-17 uur
Kosten activiteiten: museumticket
 
Museum Het Valkhof
Kelfkensbos 59
Nijmegen
T: 024-360 8805
www.museumhetvalkhof.nl

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 tot 17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen: 12.00 tot 17.00 uur