Koninklijke Erepenning Muziekvereniging TNT

Nijmegen, 4 maart 2007

Koninklijke Erepenning voor 100-jarige Muziekvereniging TNT Nijmegen

Muziekverening TNT Nijmegen krijgt op zondag 4 maart de Koninklijke Erepenning ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum. Loco-burgemeester Paul Depla reikt de penning uit tijdens het jubileumconcert in de Vereeniging.

Op 25 november 2006 werd de muziekvereniging opgericht als de “Postfanfare”, van oorsprong een personeelsvereniging van het Staatsbedrijf PTT. Later stond de vereniging bekend als de Nijmeegse Postharmonie. Bij de oprichting waren er 17 werkende leden. Na de overname door TNT heet de harmonie nu Muziekvereniging TNT Nijmegen.
In Nijmegen en omgeving geniet de muziekvereniging veel bekendheid. Maar ook verder in binnen en buitenland heeft de vereniging Nijmegen vertegenwoordigd. De vereniging heeft in de loop der jaren talrijke festiviteiten muzikaal opgeluisterd. Zo luistert de vereniging de intocht van de rolstoelvierdaagse op. De vereniging is altijd te horen bij de intocht van Sinterklaas, de carnaval en op Koninginnedag. Een van de jaarlijkse hoogtepunten is de Nijmeegse Vierdaagse waarbij het Harmonieorkest samen met andere muzikanten van TNT-muziekgezelschappen de wandelaars inhaalt op de Via Gladiola. Ook bij de vele edities van de Vlaggenparade in het MC-DOS Goffertstadion waren jullie aanwezig tussen de diverse binnen- en buitenlandse militaire orkesten. Daarnaast verzorgt het Harmonieorkest ook galaconcerten zoals het jaarlijkse donateurconcert.
Zo heeft de verenging in 1980 op Sportcentrum Papendal de openings- en sluitingsceremonie muzikaal begeleid van de Paralympics en, meer recent, een internationaal volleybaltoernooi.
Maar ook buiten de omgeving van Nijmegen zijn er vele concerten gegeven. Er zijn concertreizen geweest naar België, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. In het toenmalige Tsjechoslowakije heeft de muziekvereniging meerdere keren Nederland vertegenwoordigd. En heeft het orkest tussen vele toporkesten uit het toenmalige Oost- en West-Europa de eerste prijs gehaald voor het marsconcours.

De Koninklijke Erepenning wordt om 14.30 uur uitgereikt tijdens het jubileumconcert in de Vereeniging, Keizer Karelplein 2/D te Nijmegen.

Bron: Gemeente Nijmegen