Kunst met een lekkere T

Bemmel, 2 juli 2007

KUNST MET EEN LEKKERE T
Expositie kinderkunst uit Bemmel bij kinderboekwinkel Nijmegen

In de zomermaanden is er bij de Nijmeegse Kinderboekwinkel een expositie van beeldend werk van kinderen die bij de kunstdocenten Myrna Rasker en Corina Golsteijn een cursus volgden. De cursistjes maakten werk aan de hand van het gedicht ‘Denken’ van Joke van Leeuwen.

‘Zeventig professoren, zaten eens in een toren, niemand mocht ze daar storen. O nee! Ze dachten over het heden, de toekomst en het verleden, en kwamen alleen naar beneden voor thee.’

Het gedicht is verwerkt op allerhande materialen en op diverse manieren. Zelfs theedoeken en borden moesten het ontgelden zo geïnspireerd raakten de kinderen door het gedicht.

De schrijfster Joke van Leeuwen is een creatieve duizendpoot die diverse prijzen op diverse gebieden won: ze schrijft, dicht, illustreert, schrijft en speelt cabaret en toneel. Zie verder Jokevanleeuwen.com.

Over kindercursussen staat informatie op www.openacademie.nl  Hier kan de bezoeker bladeren door het boekje, er is een digitale inschrijfkaart en vragen kan via info (@) openacademie.nl, 0481 465705