Kunstexpositie van Erni van Aerts in Vincentiuskerkje Velp

Van 26 mei t/m 4 juni 2023 exposeert Erni van Aerts in het Vicentiuskerkje in Velp bij Grave. Ze toont grafiek, eigen prentenboeken (Artbooks) en olieverfschilderijen. Ze werkt projectmatig en uit verschillende projecten laat zij wat zien. De expositie is op de vrijdagen, zaterdagen, zondagen en Tweede Pinksterdag 29 mei te bezichtigen van 11 tot 17 uur op het adres Pastoor Loefsweg 1 in Velp bij Grave.

Portret Erni bij Huislinde (003)

Werken uit diverse projecten

Met een grote linosnede uit het project Zjaneke won Erni de publieksprijs van ‘De Prent, sleutel voor eigentijdse grafiek 2022/2023’, een samenwerkingsproject van het Grafiekplatform en Museum ’t Oude Slot in Veldhoven. Iedere deelnemende kunstenaar koos als inspiratiebron een oude prent uit de collectie Volksprenten van het museum en gaf er een eigentijdse reactie op. De lino is nu opgenomen in de vaste collectie van het museum. Zjaneke is gedrukt in een oplage van acht; iedere prent is anders. In deze expositie in ht Vincentiuskerkje worden zeven prenten getoond.

Expositie

Daarnaast heeft ze het verhaal over een meisje dat zich een buitenbeentje voelt, uitgewerkt in een beeldboek en uitgegeven bij Brave New Books: ‘Zjaneke, Als het niet kan dan kan het toch’. Het is verkrijgbaar bij de boekhandel. Het boek en alle illustraties worden in deze expositie getoond. Ook exposeert ze houtdrukken en ‘rubbings’ uit een lindeboom uit haar eigen tuin. Deze prenten zijn tot stand gekomen tijdens het bewerken van een grote dunne plank van een lindenboom die in haar atelier ‘een nieuw leven’ kreeg onder de titel ‘Huislinde’. Haar nieuwste project heet ‘Kostbaarheden/Kwetsbaarheden’, schilderijtjes over alledaagse dingen in huis en tuin. Het krijgt een vervolg in een Artbook met lino’s, etsen, zelfgemaakt papier en twee verhalen. Op de expositie zijn filmpjes te zien van haar projecten en Artbooks.

Voor meer informatie over onze exposities en concerten, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl