KvK Centraal Gelderland met chatfunctie

Nijmegen, 4 juli 2007

Voorzitter Kamer Centraal Gelderland opent chatfunctie

Dinsdag 3 juli heeft Guillaume Keulen, voorzitter van de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, als eerste gebruik gemaakt van de chatfunctie die de Kamer vanaf die datum op www.kvk.nl/chat heeft staan. Met de chatfunctie biedt de KvK nog een extra mogelijkheid aan de (startende) ondernemer om met de organisatie te communiceren. Het grote voordeel van de chatfunctie is dat de ondernemer niet alleen direct antwoord krijgt op zijn vraag, maar dat hij ook zijn vraag kan verduidelijken en het antwoord digitaal beschikbaar heeft om het later nog eens na te lezen.

Efficiëntere klantcontacten
De Kamer van Koophandel Centraal Gelderland verwerkt dagelijks ruim 500 klantcontacten via de mail, telefoon en balie. Zij introduceert de chatfunctie als proef om de contacten met de ondernemer nog efficiënter te laten verlopen. Als de communicatiemogelijkheid aanslaat bij de ondernemer zal deze hoogstwaarschijnlijk op termijn worden opgenomen op de landelijke site bij alle Kamers. Naast Centraal Gelderland doen ook de drie noordelijke Kamers Friesland, Groningen en Drenthe mee aan de pilot.

Over de Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel Centraal Gelderland stimuleert het economisch functioneren van de regio. De Kamer houdt gegevens over ondernemingen en rechtspersonen in Centraal Gelderland bij in het Handelsregister. Op die manier beschikken ondernemers, bestuurders en overige belanghebbenden steeds over betrouwbare en actuele gegevens. Jaarlijks verstrekt de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland ruim 1,3 miljoen keer informatie uit het handelsregister aan ondernemers, overheden en intermediairs; landelijk is dit zelfs ruim 28 miljoen keer. Dit gebeurt steeds meer digitaal. De landelijke website www.kvk.nl wordt maandelijks door 1,9 miljoen bezoekers bezocht. In het Handelsregister van Centraal Gelderland staan meer dan 100.00 ondernemingen, stichtingen en verenigingen ingeschreven. De KvK Centraal Gelderland heeft dagelijks ruim 500 klantencontacten. Ze geeft voorlichting over onderwerpen als start, internationale handel, bedrijfsoverdracht- en overname en wet- en regelgeving. Per jaar worden er bijna 150 seminars over deze onderwerpen georganiseerd. Daarnaast zorgt de Kamer van Koophandel vanuit een onafhankelijke positie voor ruimte om te ondernemen en de ondersteuning en de bevordering van economische belangen van alle ondernemingen in de regio.

Bron: Kamer van Koophandel Centraal Gelderland