Kwatta stopt, De Horde start

Theatergroep Kwatta gaat stoppen. Na 21 jaar komt er een einde aan het prijswinnende gezelschap dat nationaal en internationaal furore heeft gemaakt. Josee Hussaarts draagt het stokje over aan Ramses Graus die, met zijn artistieke initiatief, De Horde, vanaf september 2023 Het Badhuis gaat bewonen. Als afscheid speelt Kwatta in mei 2023 met een fantastische cast in het Badhuis haar iconische voorstelling Mismuis en wordt in mei het boek 20 jaar Kwatta – “veel KUNST en vliegwerk!” – gepresenteerd.

Manxmouse photo 13 - Photographer Edwin Deen
Fotograaf Edwin Deen

20 jaar Kwatta

Veel prijzen zijn gewonnen door Theatergroep Kwatta en er is een indrukwekkende nalatenschap. Denk aan Dissus, Mariken, Mismuis, Jabber, Metamorfosen en Perenbomen bloeien wit. Het resultaat van de bezieling en het artistieke talent van Josee Hussaarts. Kwatta heeft ook moeilijke tijden gekend. In 2021 is Kwatta de rijkssubsidie kwijtgeraakt en hiermee ook de steun van de Provincie en de Gemeente Nijmegen. De continuïteit van professioneel jeugdtheater in Nijmegen en Gelderland was hiermee in gevaar.

Kwatta maakte voorstellingen voor kinderen, families, in de klas, de kleine zaal, de grote zaal, op locatie en in beroemde theaters over de wereld. Dat het gezelschap nu moet stoppen, doet pijn.

Afscheidsvoorstelling en jubileumboek 

Als afscheid speelt Kwatta in mei 2023 met een fantastische cast in het Badhuis haar iconische voorstelling Mismuis, dat vanaf 26 april t/m 7 mei 2023 in Theater het Badhuis speelt. Ook wordt in mei het boek 20 jaar Kwatta – “veel KUNST en vliegwerk!” – gepresenteerd. Hiervoor is een crowdfunding campagne gestart via voordekunst.

Nieuwe bewoners Theater het Badhuis

Josee Hussaarts draagt het stokje over aan Ramses Graus die, met zijn artistieke initiatief, De Horde, vanaf september 2023 Het Badhuis gaat bewonen. Een nieuw perspectief op een gezelschap in Nijmegen, Gelderland en het Oosten van Nederland.