Lent – Drie verdachten overval aangehouden

Drie verdachten van overval aangehouden
 
Lent , 22-02-2009
 • Zaterdagmiddag probeerden drie jongens een winkel aan de Griftdijk Noord te overvallen. Door kordaat optreden van de eigenaar werd dit voorkomen en konden de jongens later worden aangehouden.

Zaterdagmiddag zag de eigenaar van de winkel drie jongens achter zijn winkel lopen. Een van hen droeg een soort bivakmuts. De man, een 58-jarige inwoner van Lent, vertrouwde dit niet en liep al naar de voordeur. Daar eiste een van de jongens geld en bedreigde de man met een mes. Hij wist de voordeur te sluiten en de jongens liepen weg naar het station in Lent. Op gepaste afstand volgde het slachtoffer de jongens en zag ze in de trein naar Arnhem stappen. Daar konden ze door de politie Gelderland-Midden op het station worden aangehouden.

 

De drie verdachten, jongens van 16 en 17 jaar uit Deelen, zijn in verzekering gesteld op het politiebureau in Nijmegen. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van de overval en de rol die elke verdachte daarin gespeeld heeft. De eigenaar van de winkel heeft aangifte gedaan.