Let op: verkeer stad in- en uit via Nijmegen-west moet tijdelijk omrijden

Van 17 april tot en met 23 juni 2023 is de Weurtseweg afgesloten tussen Flavus en de Voorstadslaan. Er zijn dan werkzaamheden om de Laan van Oost-Indië door te trekken naar de Weurtseweg. Ook de Voorstadslaan is niet te gebruiken voor doorgaand verkeer.

Autoverkeer wordt omgeleid
Doorgaand verkeer in en uit de stad moet een andere route volgen. Deze route staat ter plekke aangegeven. Ook zorgt de gemeente ervoor dat de navigatiesystemen de voorkeursroutes volgen en niet via de Hezelpoort de stad in en uitgaan. Voor het autoverkeer stad in en stad uit betekent dit dat het wordt omgeleid via de route Tunnelweg – Marialaan – Industrieweg –Oversteek. Fietsers kunnen langs de werkzaamheden fietsen.

Bussen rijden andere route
De buslijnen 3 en 14 rijden vanaf 20 maart tijdelijk via de Waalbrug en niet in het Waterkwartier. De lijnen 5 en 85 rijden van 17 april tot en met 23 juni via de Voorstadslaan, de Niersstraat en de Waterstraat.

Meer woningen in West: veranderingen aan de wegen
In West verandert er de komende jaren veel. Er komen nog woningen bij in het Waalfront, er komt een nieuwe parkeergarage met woontoren vlak bij de Hezelpoort en het station krijgt een nieuwe ingang in West. Hierdoor wordt het drukker in dit gebied. Daar passen we de komende jaren de wegen op aan, voor fietsers, het openbaar vervoer en automobilisten. Uiteindelijk zal het meeste doorgaande verkeer van de S100 naar het centrum in de toekomst rijden over de Laan van Oost-Indië. Het grootste gedeelte van de Weurtseweg verandert in een fietsstraat.