Levensgrote kerststal van zand in Orientalis

Orientalis strikt wereldkampioen voor levensgrote kerststal van zand

Speciaal voor de komende kerstperiode komt er in Museumpark Orientalis (bij Nijmegen) een levensgrote kerstgroep die gemaakt is van zand. Daarvoor is de wereldkampioen zandsculpturen Maxim Gazendam gestrikt.

Gazendam won afgelopen weekeinde in Florida nog een internationale wedstrijd en was eerder ook al Nederlands en Europees kampioen. In Florida is hij begonnen met het schetsontwerp voor de kerstgroep die hij in december in Heilig Landstichting gaat bouwen.

In het museumpark vindt van 21 december tot en met 6 januari het feest van licht plaats, waar elk jaar tienduizenden mensen op afkomen. Het evenement draait om onder meer een kerststallententoonstelling, maar in bijna het hele park zijn ook allerhande activiteiten. Momenteel wordt door de vrijwilligers die het organiseren nog hard gewerkt om het programma rond te krijgen.

De komst van Gazendam is een opsteker voor het museumpark. ,,Hij is echt de Messi van de zandsculpturen”, stelt een woordvoerder van het feest van licht. ,,Wat hij maakt is echt heel bijzonder. Het is echt heel speciaal dat hij ondanks zijn opdrachten over de hele wereld tijd vrij heeft gemaakt om voor het feest van licht een kerstgroep te maken.”

Voor het feest van licht zijn nu al (met korting) kaarten te koop via www.feestvanlicht.nl. Voor het eerst is het park ook enkele avonden open.

Het feest van licht trekt elk jaar bezoekers uit het hele land.

Museumpark Orientalis
Profetenlaan 2
6564 BL Heilig Landstichting
Meer info: www.feestvanlicht.nl en www.museumparkorientalis.nl