Lifted – House in XX, 11 okt

Lifted – de muziek maakt de avond –

Zaterdag 11 oktober is the Matrixx het podium voor kwaliteitshouse, techhouse & een vleugje techno. Lifted presenteert deze avond met trots weer een creatieve en met voorbedachte rade samengestelde line-up: Deepgroove (UK), Eric de Man, Soares & Unders, El Mundo, Motherfunker en Satori.

Lifted valt niet echt in hokjes te plaatsen, maar als je het een naam moet geven brengt Lifted de lekkerste kwalitatieve, funky, pompende, deep, dansbare, soulfull, progressieve techhouse en techno. Als het maar te voelen is! Lifted pakt je stevig bij de hand om je langs verschillende sounds te leiden die gedurende de avond tot een lange set worden gesmeed.

Up-lifting Music, DJ’s in de lift en een sfeer die je naar een hoger niveau tilt. Lifted is een concept dat terug gaat naar waar het allemaal om gaat. De muziek en de sfeer staan centraal. Daarom wordt the Matrixx grondig aangepakt en in een intieme setting gedecoreerd.

11 oktober maken de mannen van Deepgroove hun opwachting. Het talentvolle duo Deepgroove uit het Engelse Bristol is in Nederland nog redelijk onbekend. Maar hun veelzijdige sound heeft al veel erkenning en over heel de wereld. Ze krijgen support van namen als Peter Tong, Deep Dish, Steve Lawler, Tom Stephan, Fatboy Slim, James Zabiela en Nic Fanciulli. Hun track “Jus love Bass” werd een tijd geleden gewaardeerd door Pete Tong in zijn radioshow als “essential new tune”. Een eer die nog maar relatief weinig producers toebedeeld hebben gekregen. Het vooraanstaande blad DJ Magazine verkoos Deepgroove tot de “New Best British Breakthrough DJ’s.
Hun recentere producties in samenwerking met Jamie Anderson krijgen ook de zogehete “heavy rotation” van swerelds grootste djs. Als dj-act zijn deze twee beesten achter de decks en weten ze maar al te goed een feestje te bouwen. Verwacht een knallende techo/tech-house set!

De man die perfect aanvoelt wat het publiek wil, de man met de juiste “Lifted” crossover en de man die perfect het “Lifted-woord” kan overbrengen is Eric de Man. Deze Extrema DJ met hits als “I Am Somebody” en “Saturday Night” staat bekend om zijn weergaloze mixing-skills.

Aangevoerd door een verrassende headliner en een gevestigde Nederlandse naam staat de line-up in het teken van talent. Resident van Lifted is El Mundo. Bekend van feesten als Exxellent en Emporium, maar ook van Planet Rose en Ruis. El Mundo heeft een brede muzieksmaak en dat is terug te vinden in het door hem muzikaal vormgegeven Lifted.

Muzikale genies Soares en Unders zullen met hun ingenieuze live-set de avond een unieke twist geven. Unders is organisator van Absolute Music en Blei Frei. Op de ritmes van Norman Soares, van origine percussionist zal Unders a.k.a. Dunca de la Funk de heerlijkste techhouse en minimal ten gehore brengen.

En last but not least: Satori en Motherfunker. Dj/producer Satori die samen met El Mundo hard aan de productieweg timmert mag zich opmaken voor zijn eerste officieuze gig. Samen met Matrixx’ eigen Benny Rodrigues (qua haardracht en stijl), Motherfunker zal hij Lifted voorzien van een deephouse/techhouse sound.

Kortom een dansavond zoals een dansavond hoort te zijn: bol van talent, pompende beats, colorfull visuals, energieke bass-lines, dikke breaks, pakkende light- en sound effects en natuurlijk beautifull party people!

Myspace Deepgroove: http://www.myspace.com/deepgroove 
 
 

Myspace Eric de Man: http://www.myspace.com/ericdeman  

Party Info:
Event: Lifted
Lokatie: The Matrixx
Date: 11-10-2008
Entrance: € 12,-
Age: 20+
Line-up: Deepgroove (UK)’
Eric de Man
Soares & Unders
El Mundo
Satori vs Motherfunker
MC: Stretch
VJ: Vingerverf