Lifted – Mastiksoul & Benny Rodrigues, 22 nov


 
LIFTED MET MASTIKSOUL & BENNY RODRIGUES
Matrixx, zaterdag 22 november 2008,
Lifted met Mastiksoul (Por), Benny Rodrigues, El Mundo en Kontakt vs D.U.S.T in The Matrixx.

Waar Lifted bekend om staat is het neerzetten van een dance-avond met getalenteerde DJ’s. Met een dance-avond wordt dan ook daadwerkelijk een dansavond bedoeld. Maar hoe kan dat ook anders met muziek die je van house naar tech-house tot techno leidt, muziek waar iedereen iets van hun voorkeur in vindt, muziek die je laat dansen… of je nu wilt of niet 😉
 
Lifted is begonnen om talentvolle DJ’s een kans te geven zich te profileren en aan de liefhebber te presenteren. Lifted is hier trouw aan gebleven en daarom staat ook deze Lifted weer bol van het talent. Het zijn niet altijd de aller bekendste namen, maar dat maakt het concept juist des te interessanter en vernieuwend.
 
Benny Rodrigues is de personificatie van talent in Nederland. Eigenlijk mag je wel zeggen dat hij zich tot de gevestigde orde van de dance heeft verworven. Hij heeft elke club wel gezien en heeft op elk festival gedraaid. Maar toch krijgt hij het iedere keer weer voor elkaar een verrassende en unieke set of productie af te leveren. Benny Rodrigues kan als geen andere de dance-muziek en -avond voorzien van een bepaalde kwaliteitsinjectie. Zijn muzikale kennis is breed en gaat diep, heel diep… ‘Benny’ zal dat op deze avond zeker ten gehore laten brengen, omdat Lifted zich niet verbind aan bepaalde muzikale restricties. Verwacht techno, house en alles wat daar tussen zit. Speciaal voor Lifted.
 
Mastiksoul is hot. De Portugees staat op het punt van doorbreken in de internationale dj wereld. Aanleiding daartoe is een gigantische berg heerlijke producties. Zijn typische sound is terug te vinden in de tassen van vele DJ’s over de hele wereld. Door zijn Afrikaanse roots is er veel tribal en percussie verwerkt in zijn tech-house/techno producties. Letterlijk al zijn producties hebben die typische Mastiksoul drive. De drive om te dansen en niet meer te stoppen…
 
Sinds 2006 zit Mastiksoul veelvuldig in de studio met house legende Dj Sneak en technoheld Renato Cohen, wat aangeeft dat zijn skills in lijn liggen met de kunsten van deze mannen. Daarbij mag hij de support genieten van techno zwaargewicht Carl Cox en legende Danny Tenaglia. The Matrixx maakt zich op voor een ‘slamming’ dance avond, want laat duidelijk zijn: in de producties van Mastiksoul zit het allemaal; funk, sfeer, dansbaarheid en energie. Laat dat nou juist de ideale elementen zijn voor een mooie Lifted avond.

Lifted resident en organisator El Mundo kan als geen ander het Lifted gevoel overbrengen. Deze getalenteerde DJ is flink aan de weg aan het timmeren op muzikaal gebied. Naast natuurlijk een dikke clubavond is Lifted meer… Lifted is precies wat El Mundo ook in zijn producties probeert te brengen. Dansbare dance-muziek met crossover tussen kwaliteits house, tech-house en techno.
 
Beats, beats, beats… stond er op een flyer achter de naam van deze mannen: Kontakt & D.U.S.T. Een heerlijk motto als je jezelf hebt voorgenomen lekker uit je plaat te gaan tijdens Lifted 22 november. De in Nederland gevestigde Duitser Kontakt gaat al een aantal jaartjes mee in de scene en heeft op verschillende podia in Nederland zijn kunsten vertoond. Dit geld niet voor D.U.S.T… maar daar komt snel verandering in. De op Aruba geboren getalenteerde D.U.S.T is een perfectionist en dit is in zijn set te horen. Kontakt en D.U.S.T gaan tijdens Lifted Back 2 Back en zullen de avond naar de juiste weg leiden… en die weg is ‘Up’!
 
Youtube filmpje Mastiksoul