Extra aandacht voor groen op Limos

Nijmegen, 20 juni 2007

De gemeente gaat het gras op het stadslandgoed Limos een oppepper geven. Ook worden in het najaar tachtig meer volgroeide bomen geplant. Bewoners hebben bij de gemeente aangekaart dat de groene uitstraling van het terrein tekortschiet.

Het grasveld van het nieuwe woongebied is door het bewerken van de bodem, de extreme droogte in april en de aanpak van eerdere wateroverlast niet in goede staat. Daarom is besloten met bemesten, doorzaaien en prikken de groei van het gras te stimuleren. Voor de tachtig nog te planten bomen zal een groter formaat worden gekozen. Zodoende kunnen bewoners en bezoekers eerder genieten van de parkachtige uitstraling.

De bouw van de ondergrondse parkeergarage voor de Kraijenhoffkazerne start na de zomervakantie. De bouw heeft vertraging opgelopen door een financieel tekort. Door in de toekomst extra parkeerplaatsen te verkopen, is dit tekort afgedekt.

Naar verwachting wordt het appartementencomplex de Ruiters binnenkort opgeleverd. Vervolgens kan vanaf september de inrichting van de openbare ruimte in het noordwestelijk deel van het terrein starten.

Bron: Gemeente Nijmegen