Salsadansschool brengt Lina Domacasse aan top

amanne-2007-10-01-linadomacasse-piet-heijsen.jpg
Lina Domacassé  foto Piet Heijsen
   
Salsadansschool brengt Lina Domacassé aan top
Genomineerd voor titel Zwarte Zakenvrouw Nederland 2007
 
Nijmegen, 1 oktober 2007  Onderneemster Lina Domacassé uit Wijchen behoort tot de drie genomineerden voor de titel Zwarte Zakenvrouw Nederland 2007. De directeur-eigenaar van Caraïbisch Centrum Amanné in Nijmegen is in de zware voorselectie overeind gebleven ondermeer omdat zij, volgens de jury, ‘met haar bedrijf een complete belevenis biedt’.

Al sinds 1983 geeft Lina Domacassé leiding aan haar onderneming die begon als salsadansschool. In de loop der jaren heeft ze haar salsadansschool uitgebreid tot een Caraïbisch Centrum voor dans, muziek en cultuur. Op haar vakgebied behoort ze thans tot de top van Nederland. Domacassé onderscheidt zich van haar vakgenoten door de inspanningen die ze verricht om de goede en opgewekte levensstijl van de Caraïben voor het voetlicht in Nederland te krijgen.

Duizenden opgeleid
De jury onder leiding van voorzitter Loek Hermans van MKB Nederland refereert in zijn nominatie aan de manier waarop Lina Domacassé tal van initiatieven heeft genomen om Caraïbische cultuurvormen te presenteren en te verspreiden.
Niet alleen werden duizenden enthousiaste cursisten bekend gemaakt met de verschillende salsadansen en –ritmes, Domacassé organiseerde ook nog tal van evenementen en concerten in heel Nederland, waarvoor zij diverse internationaal bekende artiesten op de Nederlandse podia bracht.

Overrompeld
Caraïbisch Centrum Amanné in Nijmegen is gevestigd in een drie verdiepingen tellend gebouw in de binnenstad. Amann’we beschikt over twee volledig geoutilleerde danszalen annex discotheken, compleet met bar, Zweedse dansvloer en professinele licht- en geluidsinstallaties. Het bedrijf telt circa 25 medewerkers, deels op parttime basis.
De enorme belangstelling naar aanleiding van haar nominatie in de finaleronde heeft Lina overrompeld. Ze is voor de verkiezingen aangemeld door haar accountant, Deloitte in Nijmegen. “Nooit gedacht dat we zover zouden komen”, zo reageert ze op de bekendmaking van businessclub Zwarte Zaken Vrouwen Nederland (ZZVN) die de verkiezing organiseert.

De verkiezing Zwarte Zakenvrouw Nederland 2007 vindt plaats tijdens een feestelijk galadiner op zaterdag 6 oktober in het World Trade Center. De prijs wordt uitgereikt door Maria Verhoeven,. minister van Economische Zaken.
 
amanne-2007-10-01-linadomacasse-nijmegen-online.jpg
Lina Domacassé tijdens de Best of Five verkiezing
in Holland Casino op 31 augustus 2007 
 
Lees ook: Genomineerden Zwarte Zaken Vrouw Nederland 2007 bekend
www.nijmegenonline.nl/nieuws/verkiezing-zwarte-zakenvrouw/