Linda van Aken Nijmegenaar van het Jaar 2018

Nijmegen, 7 januari 2019

Linda van Aken Nijmegenaar van het Jaar 2018

Op 7 januari 2019 is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente traditiegetrouw de Nijmegenaar van het Jaar bekend gemaakt. De prijs ging dit jaar naar Linda van Aken van de Vincentius Vereniging Nijmegen. Een stadspanel verkoos haar boven de andere genomineerden Maria van den Muijsenbergh en Margot Ribberink. Burgemeester Bruls maakte de winnaar bekend.

Linda van Aken, voorzitter van de Vincentius Vereniging Nijmegen zet zich met hart en ziel in voor de mensen in Nijmegen. Zij vindt dat ieder mens telt en zo helpt zij tegen armoedebestrijding en eenzaamheid. Zij zorgt er voor dat bezoekers te eten krijgen en organiseert talloze activiteiten voor hen. Het doel is om de situatie waarin men zich bevindt structureel te verbeteren. Dit gebeurt door middel van directe en persoonlijke hulp, zo geven vrijwilligers van de Vincentius Vereniging Nederlandse les of wordt er samen gekookt.

Procedure
Dit jaar is voor de derde maal de winnaar gekozen door het stadspanel. Een stadsbrede publieksjury heeft uit het totaal aantal genomineerden vijf kandidaten gekozen. Deze zijn voorgelegd aan het digitale stadspanel, bestaande uit zo’n 4000 Nijmegenaren. Zij hebben de uiteindelijke winnaar gekozen.

Eerdere winnaars
De titel Nijmegenaar van het Jaar is eerder gegaan naar Said Achouitar (Initiatiefnemer vrijwilligersproject Futsal Chabbab), prof. dr. Sijbrand de Jong (Initiatiefnemer Cosmic Sensation), Mia Schoffelen (oprichter Nijmeegse School’s Cool), prof. dr. Bas Bloem (Zorgheld van het Jaar 2011), Roland van der Hoek (bestuurslid van Nijmegen4KidsRights), Rob Jaspers (verslaggever Gelderlander), Toine Tax, (directeur poppodium Doornroosje), Hendrik-Jan Derksen (online community Welcome to Nijmegen), Eugenie Aartsen, (Stichting gratis2dekansje) en Rhea Elise Khoeblal (Buiten Spelen Piano’s).

Bron Gemeente Nijmegen – Informatie Nijmegen