Lindenberg Cultuurhuis maakt indrukwekkende start nieuw seizoen

Nu de zomervakantie voorbij is en het nieuwe cursus- en theaterseizoen van start gaat, kan de Lindenberg met goed gemoed naar de huidige inschrijfcijfers kijken. De Lindenberg start met een indrukwekkend aantal cursusinschrijvingen en is dan ook dankbaar voor het vertrouwen dat cursisten nog steeds hebben, ondanks dat de Lindenberg vanwege lockdowns regelmatig haar deuren (deels) moest sluiten. 

Inmiddels staat de teller van inschrijvingen voor cursussen en workshops op 2700. Cursisten nemen vaak wekelijks deel aan cursussen, lessen en workshops. Een enorme stijging als je kijkt naar voorgaande jaren; het komt neer op zo’n 21% meer inschrijvingen dan op ditzelfde moment een jaar geleden. “Het is vooral opvallend dat mensen zich dit jaar al vroeg hebben ingeschreven. Niet eerder moesten we al twee weken voor de start van een seizoen zoveel mensen teleurstellen omdat een cursus al vol zit,” aldus Marieke Vosselman, manager cursussen & amateurkunst, en daarmee verantwoordelijk voor het cursusaanbod van de Lindenberg.

Vanaf 19 september gaat het nieuwe cursusseizoen officieel van start en de inschrijvingen stromen nog dagelijks binnen. De muzieklessen zijn op 5 september al van start gegaan. Ook na de start kun je je nog inschrijven op cursussen. Alle lessen en cursussen bij de Lindenberg worden gegeven door kunstvakdocenten.

Lindenberg Cultuurhuis start cursusseizoen_Valerie Spanjers
Foto: Valerie Spanjers

Nieuwe en korte cursussen

De Lindenberg presenteert dit seizoen – naast haar bekende halfjaar- en jaarcursussen – veel nieuw, kort cursusaanbod. Zo zijn er cursussen van 5 tot 10 lessen ontwikkeld op het gebied van bijvoorbeeld podcast maken, creatief programmeren en kinderboeken schrijven, en staan er veel eendaagse workshops op het programma, zoals muziek maken op je iPad, het levenslied zingen of stiftgedichten maken.

Vosselman ziet dat de toevoeging van meer nieuwe en korte cursussen deuren opent voor een grotere groep cursisten: “Sommige mensen vinden het heerlijk om kort en intensief te proeven van verschillend aanbod. Daarnaast zien we dat, zeker in deze tijden – van crises op zowel het gebied van corona als inflatie – niet iedereen een langlopende cursus financieel aandurft. Door meer kort aanbod aan te bieden, kunnen mensen die wel wíllen meedoen, maar zich niet voor langere tijd durven vast te leggen aan een verplichting, toch ook creatief aan de slag. Dit zien we allemaal terug in de inschrijvingen.”

Lindenberg Theater

Ook theaterliefhebbers weten de weg naar het Lindenberg Theater weer te vinden. Waar bezoekers het afgelopen theaterseizoen nog terughoudend waren, lijkt men zich op dit moment weer veilig te voelen naar het theater te komen. De kaartverkoop voor de voorstellingen loopt weer als vanouds. Kijk voor het volledige programma aan cursussen en voorstellingen op www.delindenberg.com