Lindenberg Cultuurhuis presenteert nieuw theaterseizoen

Op donderdag 25 mei 2023 start de Lindenberg met de kaartverkoop van theatervoorstellingen voor het nieuwe seizoen, dat loopt van september 2023 tot en met mei 2024. Op het programma staan zowel grote cabaretiers als Micha Wertheim en Lebbis & Jansen, nieuwe talenten waaronder Sezgin Güleç, Gavin Reijnders en Valentina Tóth en een keur aan bijzondere jeugdvoorstellingen voor alle leeftijden. Het complete theaterprogramma is vanaf maandag 22 mei te bekijken via de website van de Lindenberg.

20092023_Lebbis & Jansen_ SUBLIEM-Oudejaars 2023_foto Mark Engelen_1
Foto: Mark Engelen

Theaterprogramma volwassenen

Diverse gevestigde cabaretiers maken ook dit seizoen weer hun opwachting, waaronder Micha Wertheim en Lebbis & Jansen met oudejaarsconferences, het laatste programma van Hans Dorrestijn en de nieuwste voorstelling van Patrick Nederkoorn, waarin hij samen met fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp cabaret, klimaat en wetenschap in de blender gooit. Komend seizoen staan er ook weer verschillende nieuwe talenten op het podium, zoals Gavin Reijnders (winnaar van het tv-programma Ik Ga Stuk!) en Teun van den Elzen (speelde op Lowlands). Tot slot worden er diverse uitstapjes naar andere genres gemaakt, met o.a. spoken word van Joost Oomen en Derek Otte, muziek van Lucky Fonz III en Rosa da Silva en een voorstelling van Speels Collectief rond relaties.

Theaterprogramma jeugd

Van klein tot groot: de Lindenberg brengt theater waar je groter van wordt. Ook dit seizoen zijn er jeugdvoorstellingen met een diversiteit aan onderwerpen en genres. Het seizoen wordt geopend met Eerlijk is Eerlijk als het ware (6+) van Als het ware: een filosofische misdaadkomedie die op zoek gaat naar ‘ware’ eerlijkheid. Ook doet de Lindenberg in oktober mee aan de Nationale KinderTheaterWeek met De Vreselijk Vieze Voorstelling (6+); een voorstelling over hondenpoep, bruine bananen, bacteriën, remsporen en nog veel meer viezigheid met uitgebreid randprogramma. Jansen & de Boer neemt de bezoeker mee in een muzikaal poppentheatersprookje over grenzeloze liefde met Het zand van gisteren (6+) en Duda Paiva Company brengt in Ghost Box (12+) een post-apocalyptische wereld tot leven met schuimrubber, techniek en hiphop.

Programma voor de stad

Met ‘Programma voor de stad’ bieden de 3 Nijmeegse podia – Lindenberg, LUX en Stadsschouwburg en De Vereeniging – bijzondere, prikkelende voorstellingen die vanwege de actualiteit, thematiek of (internationaal) succes een groter podium verdienen in de stad. In seizoen 23-24 brengen de podia gezamenlijk vier voorstellingen: de dansvoorstelling Cabaret Deconstruit van LeineRoebana, het theatrale Knock-Out van Jakop Ahlbom Company, de hedendaagse circustheatervoorstelling Sawdust Symphony en de sketchvolle theatershowDe JOARDY SHOW met Youtube-fenomeen Jim Deddes en acteur Oscar Aerts.

17092023_Als Het Ware_Eerlijk is eerlijk_Foto Rik Engelgeer
Foto: Rik Engelgeer

Praktische informatie
Het complete theaterprogramma is vanaf maandag 22 mei te bekijken op de website van de Lindenberg. De kaartverkoop voor de theatervoorstellingen start op 25 mei om 10.00 uur via www.delindenberg.com/theater